Οδηγίες σε περίπτωση θετικού self test

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία σε  μαθητές και εκπαιδευτικούς - Onmed.gr

Σύμφωνα με της οδηγίες που είναι αναρτημένες στην Ηλ. Διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών σας και το εκπαιδευτικό-βοηθητικό  προσωπικό της σχολικής σας μονάδας ότι, σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων) και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

    Οι σταθερές δημόσιες δομές στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κάνουν το δεύτερο επαναληπτικό τεστ όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας κάθε δομής, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι:

  1. 32 ΜΠΠ ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΜΠΟΥΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», 41335, Φαρσάλων 97, Λάρισα, 9:00- 15:00
  2. 404 ΓΣΝ ΣΤΡΔΟ «ΑΡΧΙΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ», 41222, Τρικάλων 1 ΚΑΙ Λαγού, Λάρισα, 9:00 – 15:00

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης από την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/. Η δυνατότητα για επαναληπτικό έλεγχο στις δημόσιες αυτές δομές ξεκίνησε την Δευτέρα 12/4.

Από την Δ/νση Α’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Κυριακή 9 Μαΐου Γιορτή της Μητέρας!

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι γιορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η “Μητέρα των Θεών”, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis) διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.  Το 1870 η Τζούλια Γουόρντ Χάου (Julia Ward Howe) διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να “σαραντίσει”, με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. Η εκκλησία όμως επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

(Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/wiki/ Ημέρα_της_μητέρας)

Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε γράψει για την μητρότητα: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμές μεγάλου κινδύνου»

Οι καλλιτέχνες δεν έμειναν ασυγκίνητοι σε αυτή τη σχέση και σ’ όλη την ιστορία της τέχνης απεικόνισαν πολλές φορές την τρυφερότητα μεταξύ μητέρας και παιδιού, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Αφιερωμένο σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!

 

Χ Ρ Ο Ν Ι Α      Π Ο Λ Λ Α    Μ Α Μ Α!!!!!!!!!

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

Self test: Επεκτείνεται το μέτρο και στους δημόσιους υπαλλήλους | Alfavita

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 50209/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων,
δημοτικών και ολοήμερων σχολείων) από τη Δευτέρα
10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό
και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη
ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, και, για την
τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των
μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την
προσέλευση στην σχολική μονάδα. 

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνεςτους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανήλικου/ης μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων(γονέων/κηδεμόνων).

Σημείωση: σύμφωνα με διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για την τρέχουσα εβδομάδα θα διενεργηθεί δύο φορές η αυτοδιαγνωστική δοκιμασία (σελφ τεστ προ Δευτέρας και Πέμπτης), για τις επόμενες εβδομάδες θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Ακολουθούν η εγκύκλιος ενημέρωσης διαγνωστικού ελέγχου και το ΦΕΚ B 1825 – 05.05.2021 που δημοσιεύτηκε  η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707 Κοινή Υπουργική Απόφαση.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να γράψετε χειρόγραφα τα στοιχεία της σχολικής κάρτας του μαθητή/τριας σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης.



Λήψη αρχείου

Ακολουθεί κι ένα βοηθητικό βίντεο με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Η Προϊσταμένη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 32ου Νηπιαγωγείου Λάρισας