Περίοδος Προσαρμογής

Το προηγούμενο διάστημα ασχοληθήκαμε με την προσαρμογή των παιδιών στο περιβάλλον της τάξης μας. Γνωρίσαμε το σχολείο μας και τους χώρους μέσα στους οποίους θα περνάμε πολλές από τις ώρες της μέρας μας, γνωρίσαμε τις γωνιές της τάξης μας αλλά και την αυλή μας και συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι θα πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητά μας στο σχολείο πιο εύκολη. Για το λόγο αυτό φτιάξαμε ένα συμβόλαιο με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούμε, το υπογράψαμε (με το δικό μας τρόπο βέβαια) και το τοποθετήσαμε σε εμφανές σημείο της τάξης μας, ώστε να μπορούμε να ανατρέχουμε σ’ αυτό κάθε φορά που χρειάζεται, καθώς κι ένα βιβλιαράκι με τους κανόνες της τάξης μας….

Το συμβόλαιο με τους κανόνες του 2ου τμήματος…

Στη συνέχεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας ετοιμάσαμε μια κάρτα για τον παππού και τη γιαγιά με πολλή αγάπη και τις καλύτερες ευχές μας….

Ευχαριστούμε πολύ το ιστολόγιο της Kinderella, για τις ιδέες και τις προτάσεις της……

Το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας και το όνομά μας. Κάναμε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να δυναμώσουμε την ομάδα μας, να βρούμε ομοιότητες και διαφορές, να ανακαλύψουμε ότι μας αρέσουν τα ίδια πράγματα αλλά και διαφορετικά και να γνωριστούμε καλύτερα…..Έτσι λοιπόν,  στηριζόμενοι σε μια ιδέα που βρήκαμε στο διαδίκτυο, φτιάξαμε το αερόστατο του εαυτού μας….

Γνωρίσαμε το όνομά μας και τα ονόματα των φίλων μας, τα συγκρίναμε, βρήκαμε το όνομα με τα περισσότερα γράμματα αλλά κι αυτό με τα λιγότερα, μιλήσαμε για το αρχικό μας γράμμα,

φτιάξαμε ένα βιβλίο για το όνομά μας……..Κάναμε το όνομά μας ουράνιο τόξο, γράψαμε το αρχικό μας, στολίσαμε τα γράμματα του ονόματός μας, το εμφανίσαμε “μαγικά” σε λευκή σελίδα, το ανασυνθέσαμε και το γράψαμε….

Τέλος, φτιάξαμε μια ταμπέλα με το όνομά μας για το δωμάτιό μας….

Ακολουθούν οι εργασίες των παιδιών του 2ου τμήματος…..