Το σχολείο μας

Ποιοί είμαστε

Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συστεγάζεται με το  3ο Γυμνάσιο Χαριλάου στη διασταύρωση των οδών Βούλγαρη και Παπαναστασίου στην οδό Καρδίτσας, σ’ ένα νέο αντισεισμικό κτίριο κατασκευής 1981, του οποίου η επέκταση έγινε το 2005. Λειτουργεί μόνο σε πρωινή βάρδια. Διαθέτει μεγάλο και άνετο αύλειο χώρο, εργαστήρια Φυσικής, και Πληροφορικής, καθώς και διαδραστικούς πίνακες σε όλες σχεδόν τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ιστορία

Το 1985 ιδρύεται το 3ο Ενιαίο Λύκειο Χαριλάου ενώ ο χώρος στον οποίο στεγάζεται, αποτελεί ένα καινούργιο αντισεισμικό κτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε μόλις τέσσερα χρόνια πριν, το 1981. Από το 1987 ξεκινάει η συστέγασή του με το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου. Λίγα χρόνια μετά θα μετονομαστεί σε 32ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης ενώ σύντομα θα λάβει την τελική του ονομασία σε 32ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 2005 γίνεται η επέκταση του κτηρίου. Στις 9 Ιουνίου 2023, λόγω της διαπιστωμένης ανεπάρκειας χώρου, υπεγράφη από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης σύμβαση κατασκευής νέου κτηριακού συγκροτήματος που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Χώροι Και Υποδομές

Ο κτηριακός χώρος του σχολείου αποτελείται από δύο ορόφους όπου στεγάζονται δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα θετικών επιστημών και εργαστήριο πληροφορικής. Επιπλέον, στον υπόγειο χώρο λειτουργεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ως προς την σίτιση των μαθητών λειτουργεί κυλικείο. Όλοι οι χώροι του σχολείου είναι προσβάσιμοι για άτομα με κινητικές ανάγκες καθότι υπάρχει ειδική ράμπα στην είσοδο του κτηρίου ενώ στο εσωτερικό του λειτουργεί ανελκυστήρας με σκοπό την πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους του λυκείου.

Ανέγερση Νέου Κτηριακού Συγκροτήματος

Τον Ιούνιο του 2023 υπεγράφη από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης η σύμβαση κατασκευής νέου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάζει το λύκειο. Αναφορικά με την κατασκευή αναμένεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του σχολείου να υπάρχουν 12 αίθουσες διδασκαλίας ενώ στον δεύτερο όροφο να γίνουν τα εργαστήρια. Σε ξεχωριστά κτήρια έχουν χωροθετηθεί οι χώροι προσωρινής επισκεψιμότητας από εξωτερικούς επισκέπτες (ιατρείο, γραφεία συλλόγων, κ.τ.λ.) η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η βιβλιοθήκη και οι χώροι διοίκησης. Τέλος, οι χώροι βοηθητικής χρήσης (γενική αποθήκη, λεβητοστάσιο, αποθήκη σχολικών βιβλίων κ.α.) εντάχθηκαν στο χώρο του υπογείου. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει διαμόρφωση σε έκταση πλέον των 4.800 τ.μ. εκ των οποίων τα 2.751 τ.μ. αφορούν φυτεύσεις.