Σήμερα 3 Απριλίου οι μαθητές/ τριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζώα και φυτά… Αλλιώς», που διεξήχθη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.
Τα παιδιά είδαν φωτογραφίες πτηνών, ερπετών, κτλ. που ζουν στον ελλαδικό χώρο και προσπάθησαν να τα εντάξουν στις αντίστοιχες κατηγορίες ζώων. Έγινε συζήτηση με την υπεύθυνη του προγράμματος για την ιστορία της λίμνης Κάρλας και για την αλλαγή του μικροκλίματος στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την επανεμφάνιση της βίδρας και του φλαμίνγκο. Ακολούθησε ανταλλαγή ιδεών για το πώς μπορεί ο καθένας να προστατέψει το περιβάλλον.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές/ τριες ζωγράφισαν με νερομπογιές, χρησιμοποιώντας τις παλάμες τους, διάφορα ζώα που ζουν στην Ελλάδα.
Οι ζωγραφιές των παιδιών:
https://www.storyjumper.com/book/read/153449121/642ae6ab47262











