Σπάσε τον κώδικα, ενίσχυση της αλγοριθμικής σκέψης των παιδιών

Στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικας (Eu Code Week) καθώς και την προώθηση ενίσχυσης της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών θα πραγματοποιηθεί μία online σύνδεση( 2 ωρών)στις 10/4/2024, όπου θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ενσωμάτωση του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης με απλό τρόπο σε μαθητές του δημοτικού σχολείου αλλά και του νηπιαγωγείου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τέσσερις δια ζώσης συναντήσεις, δύο για εκπαιδευτικούς (2 ωρών η καθεμία)στις 15/4/2024 και 17/4/2024 και δύο για μαθητές, στις 16/4/2024 και 18/4/2024, στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Οι εκπαιδευτικοί εντός Αττικής μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις συμπληρώνοντας διαφορετική φόρμα.
Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν εργαλεία, μεθοδολογίες και πόρους για τη διδασκαλία της κωδικοποίησης και θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με άλλους δασκάλους καθώς και να δημιουργήσουν τις πρώτες δραστηριότητες στην εβδομάδα κώδικα.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής από την Eu Code Week τόσο για το διαδικτυακό όσο και για το δια ζώσης.
Η δράση πραγματοποιείται από τις Τριανταφύλλου Ευαγγελία(νηπιαγωγό-διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Παιανίας), Μαργαρίτα Δακορώνια (δασκάλα), και Χρυσούλα Γεωργακοπούλου (δασκάλα Πληροφορικής) από το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ως Code Week leading teachers και στηρίζεται από την Eu Code Week και την Google.

Ο σύνδεσμος για να δηλώσετε συμμετοχή στην online σύνδεση, https://docs.google.com/…/1FAIpQLScWltTe0tn…/viewform…

Ο σύνδεσμος για να δηλώσετε συμμετοχή στις δια ζώσης συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfks_U…/viewform…

Ο σύνδεσμος για να δηλώσετε συμμετοχή στις δια ζώσης συναντήσεις για τους μαθητές, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeer958jPNZnsrHrqrNtl0pBPxDneEc4gajUZmC3G3ani-t3A/viewform?usp=sf_link
kids code
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων