ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤ
Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να παρακολουθήσουν την περιοδική έκθεση που διοργανώνει το ΜΕΤ σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών.
Η περιοδική έκθεση έχει τίτλο:<<Πλαστικά στη θάλασσα;Οι λύσεις στη γη!>>.
Οι μαθητές διαπίστωσαν πως ο ωκεανός καλύπτει τα 3/4 του πλανήτη μας και φιλοξένησε τις πρώτες μορφές ζωής στη Γη. Ακόμα ότι αυτή η σχετική απεραντοσύνη μας έκανε για πολύ καιρό να πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να πετάμε και να παίρνουμε τα πάντα από αυτόν, χωρίς πραγματικές επιπτώσεις. Συνάμα πως σήμερα είναι επείγον να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε τους πόρους μας και να εκμεταλλευτούμε τη θάλασσα με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.
Ήταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση όπου με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο οι μαθητές πληροφορήθηκαν για την μόλυνση των θαλασσών μας και τους τρόπους αντιμετώπισής της.






