Εγγραφή μαθητών στο ΠΣΔ – Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε πως για την προετοιμασία της εξ΄αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης μέσω ψηφιακής πλατφόρμας για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, θα χρειαστεί να φροντίσετε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Έτσι θα αποκτήσουν μαθητικό λογαριασμό (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης), με τον οποίο θα μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της τάξης τους.  Δυστυχώς, λόγω της απότομης αύξησης των χρηστών λόγω της κατάστασης με την πανδημία, προκαλούνται πολλά προβλήματα στις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στις υπηρεσίες του να γίνεται με δυσκολία και μεγάλες καθυστερήσεις, ακόμα και συχνές διακοπές.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου https://register.sch.gr/students/.

Αναλυτικές οδηγίες στο έγγραφο που θα βρείτε στον σύνδεσμο –> https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

Η διαδικασία είναι εύκολη, ωστόσο να γνωρίζετε πως λόγω του φόρτου των ημερών (μπαίνουν μαθητές και γονείς πανελλαδικά…) μπορεί να σας καθυστερήσει ή να σας πετάει εκτός. Επιμείνετε και θα τα καταφέρετε.

Επειδή θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και τον Αριθμό Μητρώου των μαθητών/τριών, να γνωρίζετε πως για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄, ο Αρ. Μητρώου αναγράφεται στο έγγραφο με τη βαθμολογία του Α΄τριμήνου που έχετε λάβει τον Δεκέμβριο ή και στις περσινές βαθμολογίες. Για τις τάξεις Α’ και Β’ θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά όσα θα δείτε στο τέλος της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών/τριών για τα προσωπικά δεδομένα και μετά να επιλέξετε το πλαίσιο (τετραγωνάκι) συναίνεσης. Να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε το τελικό έντυπο με τα στοιχεία εγγραφής για μελλοντική χρήση.

Ευχόμαστε να έχει επιτυχία όλο αυτό το αναγκαίο διάβημα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, παρά τις όποιες δυσκολίες υλοποίησης, όπως είναι ο ανεπαρκής τεχνολογικός εξοπλισμός τόσο του σχολείου όσο και ορισμένων οικογενειών. Και για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν το έχουμε ξανακάνει κατά το παρελθόν ούτε κατέχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ωστόσο όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε και να συνεργαστούμε με γνώμονα το μαθησιακό όφελος και την πρόοδο των παιδιών μας.

Να είστε όλοι υγιείς και να προσέχετε!

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.