15 MAIOY – ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!

Γεια σας παιδάκια μας!

Είμαστε σίγουρες ότι βάλατε τα δυνατά σας και  ευχαριστήσατε τις μανούλες την προηγούμενη Κυριακή που ήταν η γιορτή της Μητέρας. Με τους μπαμπάδες όμως τι γίνεται; Μήπως άρχισαν να παραπονιούνται  και να λένε ότι τους ξεχάσαμε; Δεν είναι όμως αλήθεια. Γιατί υπάρχει και μία μέρα που είναι αφιερωμένη στον πατέρα.Το ξέρατε;;;

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και από τότε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Εμπνεύστρια ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Απλά τα σχολεία έχουν κλείσει εκείνη την ημερομηνία και δεν προλαβαίνουμε να το γιορτάσουμε. 

Οι μπαμπάδες σήμερα όλο και περισσότερο συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους: παίζουν μαζί τους, τα αγκαλιάζουν, είναι τρυφεροί, τα φροντίζουν και τα απολαμβάνουν όλες τις ώρες που μπορούν, ακόμη κι αν λόγω δουλειάς τα βλέπουν το Σαββατοκύριακο, προσπαθούν να περνάνε χρόνο μαζί τους και μάλιστα ποιοτικό.

Μπαμπάδες…., να θυμάστε ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι, ακόμα και από τη βρεφική ηλικία, τα παιδιά που έχουν πατέρες που συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή του παιδιού είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή και  να νιώθουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς μεγαλώνουν!!!

 

Μετά από αυτή την μικρή αφιέρωση στους μπαμπάδες  ας μιλήσουμε για την αυριανή μέρα.

  Η 15η  Μαΐου έχει οριστεί να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας  από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

 

Σίγουρα  δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια κανονική και  ισορροπημένη οικογένεια. Στην αρχή της χρονιάς δουλέψαμε με τα παιδιά το θέμα της οικογένειας.

Η οικογένεια στις μέρες μας δεν έχει μόνο έναν τύπο.. Δώστε στο παιδί σας παραδείγματα διαφορετικών τύπων οικογένειας.  Για παράδειγμα, μερικά παιδιά έχουν μητέρες και μπαμπάδες, μερικά παιδιά έχουν μόνο μπαμπά και μερικά παιδιά έχουν μόνο μαμά . Άλλα παιδιά δεν έχουν μητέρα ή πατέρα  αλλά συνεχίζουν να έχουν μια οικογένεια που τα αγαπά και τα φροντίζει. Σε κάθε περίπτωση η οικογένειά μας , όποια και όπως κι αν είναι αυτή, σε όποιον τύπο κι αν ανήκει, είναι εκεί για να μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα, να μας αγαπά και να μας προστατεύει…

Και να μην ξεχνάμε και τον ξεχωριστό ρόλο που έχει στην οικογένεια η γιαγιά και ο παππούς…

 

 

 

Κάτω απ’ τα τριανταφυλλένια πέλματά σου

δυο καρδιές …

η καρδιά της μητέρας,

η καρδιά του πατέρα.

Πάτα γερά.

Δε θα πέσεις.

 

Γιάννης Ρίτσος

 

 Ώρα για παιχνίδι 

Πάτα πάνω στα χρωματιστά εικονίδια  και κοίτα τι κρύβουν

 

 

 

 

Και μερικές παροιμίες για την οικογένεια

 

 

 

 

Και όποιος έχει και άλλη όρεξη για δουλειά ας συνεχίσει…

 

Βρες όσες περισσότερες διαφορές μπορείς

Φτιάξτε το γενεαλογικό σας δέντρο με την βοήθεια των γονιών σας και κρεμάστε το στο δωμάτιό σας.

 

Στόλισε την γραβάτα όπως σου αρέσει και χάρισέ την στον μπαμπά σου

 

 

 

Συμπλήρωσε τις λέξεις στο σταυρόλεξο

 

Τέλος, με αφορμή το ποίημα της Γουμενοπούλου για την γελαστή οικογένεια που ακούγεται και μέσα στον διαδραστικό πίνακά μας, θα θέλαμε  να μας ζωγραφίσετε και εσείς παιδιά την γελαστή οικογένειά σας, όπως  την ονειρεύεστε και να ανεβάσετε τις ζωγραφιές το αργότερο μέχρι την Τρίτη στο παρακάτω σύνδεσμο με την βοήθεια των γονιών σας. (πατώντας το + στη κάτω δεξιά πλευρά του πίνακα και εισαγωγή φωτογραφίας). Παράκληση να φαίνεται μόνο το μικρό όνομα  του παιδιού και το αρχικό του επιθέτου γραμμένο από το ίδιο το παιδί εννοείται. Εάν δυσκολεύεστε να ανεβάσετε τις ζωγραφιές ενημερώστε μας.

Μην το ξεχάσετε…γιατί ..θα χάσετε!!!

Μετάβαση στο padlet.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *