Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κατά το σχ. έτος 2020-2021 στην ΕξΑΕ θα χρησιμοποιούμε:

  • Την ψηφιακή τάξη eclass  όπου θα αναρτάται ημερολογιακά το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex Meetings όπου θα συναντιόμαστε κάθε μέρα από τις 2:10 έως τις 4:20 για τα “ζωντανά” μαθήματα. Τους συνδέσμους για τις τηλεδιασκέψεις θα σας τους στείλουμε με email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του μαθητή ή του γονέα.
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των μαθητών στο ΠΣΔ ή των γονέων, ώστε να επικοινωνούμε στην περίπτωση που χρειαστεί. Παρακαλούμε να ελέγχετε για μηνύματα και στα δύο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ, ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΑΣ. 

Οδηγίες σύνδεσης και πληροφορίες για Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Οι παρακάτω οδηγίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσφέρουν σύνδεση στη Webex μέσω του περιηγητή (browser) χωρίς να εγκατασταθεί στη συσκευή σας καμία εφαρμογή. Παρακαλούμε να τηρήσετε προσεκτικά τις οδηγίες από την εκπαιδευτικό πληροφορικής Μαρίνα Χατζηανδρέου και να αποφύγετε κάθε εγκατάσταση λογισμικού εφόσον δεν είναι απαραίτητο.

  • οδηγίες σύνδεσης στη webex για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-υπολογιστή
  • οδηγίες σύνδεσης στη webex για κινητά και τάμπλετ Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-κινητό-ή-τάμπλετ
  • οδηγίες σύνδεσης μέσω σταθερού τηλεφώνου (μόνο για ακρόαση): καλείτε στο τηλέφωνο 211 9902394 ή 211 1981029. Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον δεκαψήφιο κωδικό της «αίθουσας» (θα σας τον στείλουμε με τον ίδιο τρόπο που θα στείλουμε τον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης) και πατήστε δίεση (#).

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ Ή ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΑΙΘΟΥΣΑΣ»

Οι σύνδεσμοι για τις τηλεδιασκέψεις (ή οι κωδικοί της «αίθουσας») θα αναρτηθούν στις ψηφιακές τάξεις (eclass). Υπάρχει ενδεχόμενο να σταλούν και στα email  των παιδιών ή των γονέων.

Αποθηκεύστε τους συνδέσμους στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μη χρειάζεται να τους αναζητείτε σε κάθε μάθημα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα Webex δεν υπάρχει ταυτοποίηση των μαθητών με όνομα χρήστη και κωδικό (όπως στην eclass).  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τρίτος γνωρίζει τον σύνδεσμο για την τάξη, μπορεί να δηλώσει ψεύτικο όνομα και να προσπαθήσει να συμμετάσχει ως μαθητής/τρια. Σας παρακαλούμε, να μην κοινοποιείτε σε τρίτους τον σύνδεσμο για την τηλεδιάσκεψη ή τον κωδικό της «αίθουσας» (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σταθερό τηλέφωνο).