Φίλοι όλοι μαζί, για να γεμίσει χαμόγελα η Γη

Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη όταν έχεις καλούς φίλους. Αυτό το διάστημα που όλοι αναγκαστήκαμε να αποχωριστούμε τους φίλους μας, να μην τους βλέπουμε όσο συχνά θα θέλαμε, να μην μπορούμε να τους αγκαλιάσουμε, σίγουρα μας βοήθησε να καταλάβουμε πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι στη ζωή μας.

Ακούγοντας την παρακάτω ιστορία https://safeYouTube.net/w/4pVG σκέψου τι πρέπει να κάνει ο καθένας και πώς να συμπεριφέρεται, ώστε η σχέση με τους φίλους του να δυναμώνει συνεχώς και να μοιάζει με λαμπερό αστέρι που δεν χάνει ποτέ τη λάμψη του.

Το αστέρι της φιλίας είναι φωτεινό όταν μοιραζόμαστε, δεν πληγώνουμε τους άλλους, χρησιμοποιούμε γλυκές λέξεις, βοηθάμε, συνεργαζόμαστε.

Πάρε ένα χαρτόνι που να έχει ορθογώνιο σχήμα και φτιάξε μία λίστα από λέξεις που αφορούν στη φιλία. Λίστα σημαίνει ότι θα πρέπει να γράψεις τις λέξεις τη μία κάτω από την άλλη. Στη συνέχεια μπορείς να το στολίσεις όπως θέλεις ή να το ζωγραφίσεις και να φτιάξεις το δικό σου κολλάζ για τη φιλία.

Αν έχεις μπαλόνια μπορείς να τα φουσκώσεις και πάνω σε κάθε μπαλόνι να γράψεις το όνομα ενός φίλου σου. Έτσι θα έχεις κι εσύ στο σπίτι σου τα μπαλόνια της φιλίας!

Το τραγούδι της ημέρας: ‘’Αν όλα τα παιδιά της γης’’ (Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος, μουσική: Αγγελική Καψάσκη, από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου) https://safeYouTube.net/w/bPUG

Κεντρική εικόνα: για ελεύθερη χρήση από pixabay.com