ΕξΑε – μήνυμα για γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε, ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα «Μένω στο σπίτι», να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα.

Στη νέα αυτή διαμορφωμένη πραγματικότητα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον διαθέσιμο χρόνο μας και να τον δούμε ως ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά στα παιδιά μας.

Με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η ευκαιρία, να γίνουμε πιο δημιουργικοί… να διαβάσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε μαζί τους και να κάνουμε ένα σωρό άλλα πράγματα που οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις δεν μας το επέτρεπαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νηπιαγωγοί του 30ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας θα είναι κοντά σας σε μια εξ΄ αποστάσεως προσπάθεια να κρατήσουμε την επαφή των παιδιών με το σχολείο και ταυτόχρονα να επενδύσουμε δημιουργικά στο χρόνο παραμονής τους στο σπίτι, μέσα από προτεινόμενα βιβλία, δραστηριότητες και ψηφιοποιημένο υλικό, το οποίο θα αναρτούμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας.
Όπως θα δείτε έχει αναρτηθεί η δραστηριότητα της Τρίτης. Πριν από αυτό παρακαλούμε να διαβάσετε στο παιδί σας το μήνυμα που απευθύνουμε.

Οι δραστηριότητες δεν απαιτούν από εσάς να αναλάβετε το ρόλο του εκπαιδευτικού. Ωστόσο θα χρειαστεί να διαβάσετε στα παιδιά την εκφώνηση της δραστηριότητας (ή οποιοδήποτε κείμενο). Επίσης θα χρειαστεί να τα βοηθήσετε να ανοίξουν κάποιο αρχείο (π.χ. ήχου, βίντεο, κειμένου) και φυσικά να βρίσκετε δίπλα τους όταν η δραστηριότητα αφορά στο διαδίκτυο.

Με εκτίμηση
Οι νηπιαγωγοί του σχολείου