Να΄ τανε το 21!!!!

Πλησιάζοντας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου του 1821  ξεκινήσαμε και εμείς τις ετοιμασίες τη σπουδαία αυτή διπλή γιορτή! Συγκεντρώσαμε έντυπο υλικό, φωτογραφίες και πληροφορίες από το διαδίκτυο για το ιστορικό της εποχής εκείνης. Συζητήσαμε για τους ήρωες της επανάστασης. Παρατηρήσαμε  πώς ήταν εξωτερικά, τι φορούσαν οι γυναίκες και οι άνδρες της εποχής εκείνης, ποιες οι διαφορές με τα σημερινά μας ρούχα, τις συνθήκες ζωής. Στη συνέχεια ακούσαμε τραγούδια, πολλά από αυτά τα χορέψαμε, φτιάξαμε σημαιάκια για να στολίσουμε την τάξη μας για την γιορτή, διαβάσαμε το διασκευασμένο από την Σοφία Ζαραμπούκα παραμύθι για παιδιά «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και παρακολουθήσαμε την ομώνυμη  παράσταση κουκλοθέατρου από την δασκάλα  Αλεξάνδρα Πιρπιρή.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στον Ευαγγελισμό τη Θεοτόκου, τη μεγάλη αυτή γιορτή. Παρατηρήσαμε εικόνες με την Παναγία και τον άγγελο που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης, διαβάσαμε ποιήματα, φτιάξαμε κρινάκια από πλαστικά καλαμάκια και μπατονέτες.

Ήμασταν λοιπόν έτοιμοι για τη γιορτή μας και τιμήσαμε την εθνική μας επέτειο με τραγούδια , ποιήματα και φυσικά την καθιερωμένη μας παρέλαση!!!

Δείτε εδώ μερικές από τις όμορφες στιγμές μας.