Οικολογικά παραμύθια – Κλιματικές αλλαγές

Γιατί φεύγουν οι πιγκουίνοι από το Β.Πόλο; Γιατί είναι ανήσυχες οι πολικές αρκούδες και φωνάζουν: «Βοήθεια!»;

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Π.Ε. Ν. Εύβοιας, με υπεύθυνη την κα Θάλεια Καλαμπαλίκη, ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Οικολογικά παραμύθια». Με σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών και την ευαισθητοποίσή τους σε βασικά περιβαλλοντικά θέματα, ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Αφορμή αποτέλεσε  ένα δέμα που έφτασε από τη μακρινή αυτή περιοχή με το παραμύθι «365Πιγκουίνοι» του jean-Luc Fromental – Joelle Jolivet  που μας έθεσε ένα καίριο πρόβλημα : γιατί φεύγουν οι πιγκουίνοι από τον Βόρειο Πόλο; Πατήστε παρακάτω για περισσότερα

Ακολουθώντας τις 4 φάσεις του προγράμματος (α. αφήγηση, β. κατανόηση προβλήματος, γ. δραστηριότητες, δ. λήψη αποφάσεων – δράσεις) , γνωρίσαμε τα ζώα και τη ζωή στους πόλους, διατυπώσαμε υποθέσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει και αναζητήσαμε πληροφορίες σε βιβλία, εκπ/κά βίντεο , ιστοσελίδες. Δημιουργήσαμε μακέτες με τον πλανήτη γη, με τον βόρειο πόλο, διερευνήσαμε το πρόβλημα και αναζητήσαμε τις λύσεις . Έτσι, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τη γειτονιά μας, τους φίλους και τους συγγενείς και οδηγηθήκαμε στη δημιουργία αφίσας και φυλλαδίων. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο και η συμμετοχή τους ενθουσιώδης σε όλες τις δραστηριότητες.

Πατήστε εδώ για να πάρετε μια γεύση από την περιπέτειά μας και να διαβάσετε το βιβλίο μας με τίτλο: «Βοήθεια! Λιώνει το παγόβουνο«.