Παιδιά

Εδώ θα βρείτε υλικό που ενδιαφέρει τα παιδιά σας.

Παιδί και υπολογιστής

Μερικές ενδιαφέρουσες και ποιοτικές επιλογές εκπαιδευτικών εφαρμογών για να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας στον υπολογιστή θα βρείτε εδώ.

[αναρτήθηκε στις 5-4-2013]

Ένα γράμμα μια ιστορία

Γνωρίσαμε το γράμμα Α και μας βοήθησε πολύ γι’ αυτό μια αχτένιστη αγελάδα … Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε ξανά τα βίντεο των γραμμάτων που ανακαλύπτουμε μέσα από την εκπαιδευτική τηλεόραση. Ένα γράμμα μια ιστορία, εμπνευσμένα βίντεο με γράμματα από τη Σοφία Μαντούβαλου:

Δείτε ακόμη το αλφαβητάριο του Μουσείου Μπενάκη, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

[αναρτήθηκε στις 13-10-2012]

Ο μικρός αναγνώστης

Πώς θα σου φαινόταν να σου διαβάζει το βιβλίο του ο ίδιος ο συγγραφέας ή ένας γνωστός ηθοποιός; Κάθισε αναπαυτικά και με ένα κλικ στο μικρό αναγνώστη {πηγή:ΕΚΕΒΙ} θα ακούσεις μαγευτικές ιστορίες! Μπορείς να δοκιμάσεις και τους υπόλοιπους συνδέσμους, καλή περιήγηση!

Σας προτείνουμε για αρχή να διασκεδάσετε με τις περιπέτειες της έξυπνης κότας, της Καρλότας, και της πονηρής αλεπούς, της Πουπούς: “Η Πουπού και η Καρλότα” του Ευγένιου Τριβιζά, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.

[αναρτήθηκε στις 13-10-2012]

Ανάγνωση online

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσετε online ορισμένα βιβλία, να αλλάξετε την επιφάνεια εργασίας σας διαλέγοντας εικόνες. Εμείς σου προτείνουμε για αρχή:

  1. Ο Τομ είναι τιμωρία (ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για τους κανόνες  σε.pdf), της Elisabeth de Lambilly, εκδ. Παπαδόπουλος
  2. Ένα ψάρι που δεν μπορούσε να κολυμπάει (ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για τους φόβους, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση  σε.pdf),της Λήδας Βαρβαρούση, εκδ. Παπαδόπουλος

[αναρτήθηκε στις 13-10-2012]

Παζλ και παιχνίδια μνήμης από το NGKids

Από τη σελίδα του National Geographic Kids επιλέξαμε φθινοπωρινά παζλ και παιχνίδια μνήμης με τα ζώα.

[αναρτήθηκε στις 20-9-2012]