Τα παιδιά του Ε2 τμήματος του σχολείου μας διοργάνωσαν εκδήλωση με τη λήξη του σχολικού έτους 2018-19 και παρουσίασαν στις οικογένειές τους, στους δασκάλους και στους μαθητές του σχολείου το ETWINNING έργο “NEW YEAR NEW FRIENDS NEW CULTURE” ( «ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ») που δούλεψαν μαζί με τους συνομήλικους συνεργάτες τους από το σχολείο Kardeşler στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας. Το έργο είχε διάρκεια από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2019 και δημιουργήθηκε με στόχο να ενισχυθεί η ιδέα ενός «ανοιχτού σχολείου» στην Ευρώπη, να παρακινηθούν οι μαθητές να γνωρίσουν μιαν άλλη κουλτούρα, αλλά και να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τη δική τους ταυτότητα, τη δική τους γλώσσα, τις δικές τους κοινωνικές αξίες. Οι γλώσσες επικοινωνίας ήταν τα Αγγλικά, τα Ελληνικά και τα Τούρκικα, και για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων έγινε χρήση ψηφιακών εργαλείων web 2.0. Ιδρύτρια και συντονίστρια του project ήταν η καθ. Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κ. Κατερίνα Βελλή.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ 

 

Οι μαθητές και μαθήτριες του Στ 1 τμήματος του σχολείου μας πήραν μέρος στο ETWINNING project “I LOVE MY COUNTRY” («ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ») κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2019. Οι δραστηριότητες του project έδωσαν  στα παιδιά τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν με μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας και άλλο ένα δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα, στην Πάτρα. Τα παιδιά με εμψυχώτρια την κ. Κατερίνα Βελλή (καθ/τρια Αγγλικών)  έκαναν γνωστή τη χώρα και την πόλη μας αξιοποιώντας την Αγγλική Γλώσσα και με τη βοήθεια εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Στα πλαίσια της διάχυσης, η τάξη παρουσίασε στις 11 Ιουνίου 2019 τα αποτελέσματα του έργου στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ

Επιπλέον , στον κοινόχρηστο εσωτερικό χώρο του σχολείου μας αναρτήθηκε εκθεσιακός τοίχος με το υλικό των 2 έργων. Δείτε την ψηφιακή παρουσίαση της γωνιάς etwinning