Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Ήταν κάποτε η Μεσόγειος θάλασσα» ή «Ιl était une fois la Mediterranée».

Το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας συντόνισε το  Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κα Αγγελική Κοφίδου.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του τμήματος Γαλλικής γλώσσας, με εμψυχώτρια την καθηγήτρια τους κα Στέλλα Λεονάρδου, αφού μελέτησαν τη Μεσόγειο θάλασσα και τους προς εξαφάνιση οργανισμούς που ζουν πλέον σε μειωμένους πληθυσμούς  σ’ αυτήν, επέλεξαν να ασχοληθούν ειδικότερα με  το  άσπρο και μπλε δελφίνι της Μεσογείου  δημιουργώντας και σχετική αφίσα με τη χρήση της Γαλλικής γλώσσας.

Για τη διαδικασία της ψηφιοποίησης της αφίσας οι μαθητές συνεργάστηκαν με την καθηγήτρια της Πληροφορικής του σχολείου μας  κα Αθανασία Ντανάση, η συμβολή της οποίας ήταν καίρια.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, οι  μαθητές του σχολείου μας, σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτου, στην  οποία έλαβε μέρος και ο διάσημος ωκεανολόγος  Δρ Γεώργιος  Σκουφάς,  παρουσίασαν στη Γαλλική γλώσσα, τις απόψεις τους για τη σωτηρία του άσπρου και μπλε δελφινιού της Μεσογείου υποστηρίζοντας και το περιεχόμενο της αφίσας που δημιούργησαν.

Οι συμμετέχοντες μαθητές της ΣΤ’ τάξης του τμήματος της Γαλλικής γλώσσας :

Γκολόσι Μελίσα

Ιωαννίδη Ελευθερία

Ιωαννίδου Εριφύλλη

Λαδάς Εμμανουήλ

Λαζαρίδου Ηλιάνα

Μαρινάκη Ελένη

Οικονομίδου Ευφημία

Ολάγκε Φέιθ

Παπαστεργίου Αθανάσιος

Πασχαλίδη Λυδία

Σπούρα Αργυρώ

Χονδρογιάννη Ολυμπία

Χριστοδούλου Σταυρούλα – Άννα

Χριστοδούλου Ραφαήλ