Ανακοίνωση προς Φίλους και Μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς συναντήθηκαν για να σχεδιάσουν το περιεχόμενο των συναντήσεών τους στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Ομίλου το σχολικό έτος 2012-2013. Από μια σειρά θεμάτων που εξετάστηκαν, επελέγησαν τρεις θεματικοί κύκλοι, που θα διερευνηθούν με συναντήσεις, διαβάσματα και συζητήσεις:

1. «Το Μυθοπλαστικό Συμβόλαιο μεταξύ Πομπού και Δέκτη» – σε συνδυασμό με επιμέρους αντικείμενα όπως «Η Παρουσία της Ιστορίας στη Λογοτεχνία», «Η Στράτευση: “Καθαρή” και “Μη-Καθαρή” Λογοτεχνία», «Ο Διδακτισμός», «Η Αυτοβιογραφικότητα» κλπ.

2. «Το Μαγικό Στοιχείο στη Λογοτεχνία» – σε συνδυασμό με επιμέρους αντικείμενα όπως «Οι εφιάλτες μας», «Αισιοδοξία-Απαισιοδοξία» κλπ.

3. «Πορτρέτα Εφήβων» – σε συνδυασμό με επιμέρους αντικείμενα όπως «Αισιοδοξία-Απαισιοδοξία», «Έρωτας», «Μετανάστευση και Προσφυγιά», «Στο Περιθώριο», «Αντιήρωες», «Υποκρισία», «Εικόνες της Πόλης» κλπ.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με το «Μυθοπλαστικό Συμβόλαιο». Διάγραμμα προσέγγισης, αναγνώσματα και προσκλήσεις για συζήτηση θα απασχολήσουν τη Λογοτεχνική Συντροφιά (μέλη και φίλους) στην επόμενη συνάντηση, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, ώρα 14,15΄.

Οι Λογοτεχνικές Συναντήσεις παραμένουν ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Όσοι επιθυμούν να ενημερώνονται για τις συναθροίσεις και τις εργασίες της Λογοτεχνικής Συντροφιάς ας δώσουν/στείλουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στους υπεύθυνους για τη διοργάνωση (Β. Αλεξανδράκη, Δ. Αρμάος), στο ιστολόγιο του Ομίλου ή στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *