Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής 2012-2013 στο 2ο Πρότυπο-Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Προτύπου-Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών, αποτιμώντας θετικά τη σχετική εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, αποφάσισε να προκηρύξει εκνέου ενδοσχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. Στόχος είναι να συμμετέχουν οι μαθητές σε δραστηριότητες που ενισχύουν την άμιλλα, τις πνευματικές αξίες, τη δημιουργικότητα και προάγουν το ρόλο του σχολείου ως πυρήνα διαμόρφωσης κοινωνικού ιστού.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές του Λυκείου. Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει ένα έργο –ατομικό ή ομαδικό– το οποίο να ανήκει σε ένα από τα παρακάτω είδη: (1) Διήγημα, (2) Ποίημα, (3) Στίχοι τραγουδιού, (4) Θεατρικό έργο, (5) Σενάριο, (6) Δοκίμιο.

Θέμα: Το θέμα και το μέγεθος του κάθε έργου είναι ελεύθερα.

Τρόπος Διεξαγωγής: Κάθε διαγωνιζόμενος θα υποβάλει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή και με καλυμμένα τα στοιχεία ταυτότητας, ώστε ο διαγωνισμός να είναι αδιάβλητος.

Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού: Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση και τον συντονισμό είναι οι καθηγητές Δημήτρης Αρμάος , Ελένη Γεωργίου , Γιώργος Δουλφής & Μαργαρίτα Στεφάνου.

Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού: Υπεύθυνοι για την αξιολόγηση των έργων θα είναι και πάλι καθηγητές του σχολείου. Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου.

Υποβολή Αιτήσεων & Προθεσμίες: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012. Τα έργα θα γίνουν δεκτά (πρέπει να υποβληθούν) μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013. Θα οριστεί άμεσα ημέρα ενημέρωσης προς τους διαγωνιζόμενους, όπου θα αναφερθούν τα κριτήρια αξιολόγησης και θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες.

Διακρίσεις: Θα υπάρξουν βραβεία και αναμνηστικά συμμετοχής ανά κατηγορία.

Εκδήλωση Παρουσίασης: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση, όπου θα γίνει και απολογισμός-αξιολόγηση των συμμετοχών και των διακρίσεων του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών.

Αφίσα διαγωνισμού

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *