ΚΠΕ-ΚΕΑ Πεταλούδων Ρόδου

  • Διαδικτυακά Παιδαγωγικά Εργαστήρια https://blogs.sch.gr/kpepetal/diadiktyaka-paidagogika-ergastiria/
    Το ΚΠΕ-ΚΕΑ Πεταλούδων Ρόδου προτίθεται να υλοποιήσει παιδαγωγικά εργαστήρια από τα εκπαιδευτικά προγράμματά του για όσες/ους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου θα ήθελαν να συμμετάσχουν με τις ομάδες τους ή με τις τάξεις τους με δυο τρόπους:

    • Δια ζώσης με προγραμματισμένη επίσκεψη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων στο σχολείο (κατά προτίμηση στην αυλή του σχολείου), σύμφωνα με τις γενικές προδιαγραφές του ΕΟΔΥ για τα σχολεία (μάσκες, αποστάσεις κλπ.).
    • Εξ αποστάσεως με τη βοήθεια Η/Υ και διαδικτύου, θα αξιοποιηθεί η πλατφόρμα Webex και, ανά περίπτωση, μπορεί να γίνει χρήση ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Η διάρκεια των παιδαγωγικών εργαστηρίων θα είναι δύο (2) διδακτικές ώρες, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και ακολουθώντας τη ροή των διαλειμμάτων, σε συνεννόηση με την σχολική μονάδα. Σε κάθε εργαστηριακή δράση θα προηγείται μια μικρή προετοιμασία της ομάδας ή της τάξης από τους εκπαιδευτικούς με οδηγίες που θα λάβουν από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Πεταλούδων. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει μελέτη πεδίου, θα προβλεφθεί ενδιάμεσα μία ακόμη διδακτική ώρα. Η εργασία των ομάδων θα γίνει σε πεδίο κοντινό στο σχολείο και σύμφωνα με τις γενικές προδιαγραφές του ΕΟΔΥ για τα σχολεία (μάσκες, αποστάσεις κλπ).