Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Το θέμα μας ..Η φιλία χτίζει σπίτια και η βία τα γκρεμίζει!

t s 1

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το εργαστήριο με δράσεις για το σεβασμό και τη συνεργασία.

Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργήσαμε τις παρακάτω εικόνες γιατί εμείς σε αυτή την τάξη είμαστε όλοι ΦΥΛΛΑ……ράκια!!

 

 

PixVerse Image Effect prompt the leaves moving 1

Outdoor Classroom Day

 

OCDay new logo

Σήμερα 6 Νοεμβρίου 2025 και για άλλη μια φορά το σχολείο μας συμμετείχε στην παγκόσμια αυτή δράση του Outdoor Classroom Day!  

Γιατί μέσα από στη φύση μαθαίνουμε πολλά!

IMG20251106115749  IMG20251106120559 IMG20251106120306 IMG20251106120835

IMG20251106115526

OCDay-certificate-global-LtL (5)https://blogs.sch.gr/2ntriadi/files/2025/11/OCDay-certificate-global-LtL-5.pdf



Λήψη αρχείου

Το Library4all στο σχολείο μας!

Αγαπητή ομάδα του Library4all σήμερα λάβαμε τα υπέροχα βιβλία που μας στείλατε και η χαρά μας είναι πολλή μεγάλη.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπέροχη δράση. Είναι τόσο καθοριστική η πρωτοβουλία σας, σε έναν κόσμο που η τεχνολογία κυριαρχεί και τα παιδιά μας κρατούν όλο και λιγότερο στα χέρια τους ένα βιβλίο. Με αυτό το σκεπτικό, το έργο σας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αξία.

sunnamed file 7

z

Μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου!

Χιλιάδες μαθητές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον ενόψει της  30ής Διάσκεψης των Μερών (COP30) της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 21 Νοεμβρίου 2025, στο Belém της Βραζιλίας COP30. Μέσα από τη δράση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της WWF Ελλάς παραδόθηκαν πάνω από 5.600 επιστολές μαθητών και μαθητριών απ’ όλη την Ελλάδα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα.

Σε όλη αυτή την πρωτοβουλία συμμετείχαμε και εμείς ως  πραγματικά ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τη Γη στέλνωντας το δικό μας μήνυμα γιατί και τα Παιδιά έχουν ΦΩΝΗ

Οι κάρτες και οι επιστολές είναι διαθέσιμες εδώ.

Ο χάρτης των σχολείων που έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία είναι διαθέσιμος εδώ.

a5e5a1d2 728f 407b 8529 1ae4c7629f13  Screenshot 1

 

 

Code Week 4 all 2025.

Για άλλη μια φορά το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού , δίνοντας στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του προγραμματισμού μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες λογισμικής σκέψης, συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ενώ παράλληλα κατανόησαν καλύτερα πώς λειτουργεί ο ψηφιακός κόσμος γύρω τους.

Στο πλάισιο αυτό είχαμε τη χαρά να οργανώσαμε και μια συμμαχία με θέμα τη  Φιλία!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα συνεργαζόμενα σχολεία!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνεργασία!

Μετάβαση στο padlet.com