Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία

Σύμφωνα με την από 01-05-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), προβλέπονται αλλαγές αναφορικά με τις ημερομηνίες εγγραφών μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικού τρόπου εγγραφής μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία

Βάσει της παραπάνω ΠΝΠ:

  • οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα πραγματοποιούνται από τις 15 έως τις 30 Μαΐου κάθε έτους.
  • προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής με ηλεκτρονικά μέσα των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων από τους γονείς/κηδεμόνες για εγγραφή των μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία.

Η ρύθμιση των θεμάτων σχετικά με τα δικαιολογητικά εγγραφής, όπως και οι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν με έκδοση Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.