Εορτασμός εθνικής επετείου!

28η Οκτωβρίου … η εθνική μας επέτειος έφτασε! Προσεγγίσαμε την ενότητα αυτή ποικιλοτρόπως, ώστε να είναι τρόπον τινά κατανοητή απο τα παιδιά! Με τη βοήθεια του υπολογιστή τα παιδιά είδαν εικόνες που απεικόνιζαν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και στιγμές και συναισθήματα που βίωναν οι άνθρωποι εκείνοι την περίοδο.

Τα τραγούδια της περιόδου εκείνης συνόδευσαν την εκπαιδευιτκή διαδικασία και ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα των μικρών μας!

Ακολούθησαν πίνακες ζωγραφικής γνωστών ζωγράφων για τον πόλεμο και την ειρήνη, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται για την εκάστοτε κατάσταση, ενώ απέδωσαν στο χαρτί μία εικόνα για την ειρήνη και μία για τον πόλεμο.

Η κάθε χώρα έχει τον δικό της ύμνο, τη δική της σημαία κι αυτό είναι σημαντικό να το κατανοήσουν τα παιδιά. Παρουσιάστηκαν σημαίες από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια τις κατηγοριοποίησαν ανάλογα με το κριτήριο που τους έθετε κάθε φορά η νηπιαγωγός. Ήταν μία παιγνιώδης διαδικασία που άρεσε πολύ στα παιδιά, καθώς “ταξίδεψαν” στον κόσμο μέσω των σημαιών, ενώ απέδωσαν με ελεύθερη μετάφραση τις δικές τους σημαίες.

Κατασκευές ατομικές και ομαδικές ολοκλήρωσαν την εβδομάδα..

 

Ας κλείσουμε την εθνική μας επέτειο, με ένα μήνυμα “ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”.

 

Posted by: Christina Kounnama