ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, έχει ενεργοποιήσει ψηφιακά εργαλεία που    έχουν επιτρέψει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά ένα εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Ο σύλλογος διδασκόντων διαμορφώνει το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η διαδικασία υλοποιείται είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

  • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
  • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες (ιστοσελίδα σχολείου) ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Μέχρι τώρα εφαρμόζουμε την ασύγχρονη διδασκαλία μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου την οποία και θα συνεχίσουμε. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή πλατφόρμα (cisco webex) που προτείνει το υπουργείο παιδείας για τη σύγχρονη διδασκαλία. Θα σας αποσταλεί λοιπόν, ενημέρωση στα προσωπικά mail που θα περιλαμβάνει τον σύνδεσμο που θα χρησιμοποιήσετε και αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην ψηφιακή μας τάξη καθώς επίσης και η ημερομηνία και ώρα της πρώτης δοκιμαστικής μας τηλεδιάσκεψης.

Θα περιμένουμε με χαρά να δούμε ξανά τα παιδιά μας «διαδικτυακά» και να μάθουμε τα νέα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *