D17AB126-0DDB-44E3-9FB6-56F4AC8B651F

Μάης μήνας έφτασε!

Καλωσορίζουμε τον Μάιο με ένα τραγούδι! Για να το ακούσετε πατήστε πάνω στην εικόνα!!!


Και επειδή ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, σας προτείνουμε μια εύκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με λίγη βοήθεια από τη μαμά ή τον μπαμπά! Τα βήματα είναι απλά και θα χρειαστείτε: ρολό από χαρτί υγείας, ψαλίδι, χρώματα, καλαμάκια, χρωματιστές χαρτοπετσέτες/χαρτί και κόλλα/σελοτέιπ/συρραπτικό!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

  • Παίρνουμε ένα ρολό από χαρτί υγείας.

  • Χρησιμοποιούμε το ψαλίδι μας για να κόψουμε λίγο κατά μήκος το ρολό μας και από τις δύο μεριές. Στη συνέχεια, λυγίζουμε τις λωρίδες και με αυτόν τον τρόπο θα σχηματίσουμε τα πέταλα στο λουλουδάκι μας!

  • Βάφουμε το λουλούδι μας με ό,τι χρώμα μας αρέσει!Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο χρώματα μαζί!Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

  • Τέλος, κολλήστε με κόλλα/σελοτέιπ/συρραπτικό ένα καλαμάκι στο λουλούδι σας!Μπορείτε στη μέση να το γεμίσετε με μια χρωματιστή χαρτοπετσέτα ή ό,τι άλλο χρωματιστό χαρτί έχετε!

  • Και αυτό ήταν! Το λουλούδι σας είναι έτοιμο!

Καλή Επιτυχία!


Και οι δημιουργίες, που μας στείλατε, ήταν για άλλη μια φορά υπέροχες!!!!

Θάνος και Δημήτρης

 

Χριστόφορος

 

Μαριλίνα

 

Λυδία

 

Γιώργος

Παραμύθι – μύθι – μύθι: « Πωλητής Ευτυχίας»

Παραμύθι – μύθι – μύθι: «Πωλητής Ευτυχίας»


Στο παραπάνω link θα βρείτε το παραμύθι «Πωλητής Ευτυχίας», από την ιστοσελίδα «Το σπίτι της Αγωγής Υγείας» της Δ/νσης Π.Ε. Β′ Αθήνας. Πρόκειται για μια αφήγηση του βιβλίου του Davide Cali, με εικόνες marco somà illustratore, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, από τη ραδιοφωνική εκπομπή «10 λεπτά ακόμη» του τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.Ένα παραμύθι που μας μιλάει για την ευτυχία και τους 1000 τρόπους που μπορεί κανείς να τη βρει.