Και τώρα παιχνίδι με αριθμούς!

Ακούστε ένα μικρό ποιηματάκι

Παιδιά, ήρθε η ώρα να παίξουμε με τους αριθμούς από το 1 ως το δέκα.Δείτε καλά τον πίνακα και μετρήστε φωναχτά!

Σχολικό λεωφορείο! » Blog Archive » Α΄τάξη – Επαναληπτικό φυλλάδιο ...

ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10 ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΥΓΑ ΜΟΥΣΙΚΗ - YouTube

 

Τώρα μετρήστε τα τουβλάκια, είμαστε σίγουρες πως θα τα καταφέρετε!

Καρτέλες με τους αριθμούς 1-10 για την πινακίδα της τάξης. Κατάλληλο ιδιαίτερα για την πρώτη τάξη και το νηπιαγωγείο. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μπορέσετε να τις κατεβάσετε σε μορφή pdf.

Μετρήστε τώρα τα πασχαλινά αβγά και δείτε τον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε σειρά! Δε νομίζω να δυσκολευτήκατε!

Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι : Μια πασχαλιάτικη αριθμογραμμή ...

Και τώρα ήρθε η σειρά για παιχνίδι…

  • Σ’αυτό το παιχνίδι θα τοποθετείς τις κάρτες με τα αντικείμενα, μετρώντας τα προσεχτικτά, στην αριθμογραμμή και στον σωστό αριθμό.Θα επιλέγεις την κάρτα με το ποντίκι και θα τη σέρνεις στον αριθμό. Μην ξεχνάς, όταν ολοκληρώνεις να πηγαίνεις δεξιά κάτω στο μπλε κουτάκι , να το πατάς για να δεις αν τα κατάφερες!
  • Σ’αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί να γράφεις τους αριθμούς στην κάρτα , αφού μετρήσεις προσεχτικά τα αντικείμενα. Τους αριθμούς θα τους βρεις στο πληκτρολόγιο. Πάλι θα πηγαίνεις στο μπλε κουτάκι, θα το πατάς για να δεις αν τα κατάφερες!
  • Στο επόμενο παιχνίδι θα ρίχνεις τα μπαλόνια με τους αριθμούς στα βαγόνια εκείνα που έχουν τα ανάλογα αντικείμενα. Προσοχή στο μέτρημα! Πρέπει επίσης να είσαι πολύ συγκεντρωμένος να επιλέγεις το μπαλόνι με τον αριθμό, να κάνεις αριστερό κλικ με το ποντίκι.Μην τα ρίχνεις στα κάρβουνα, θα εκραγούν! Εδώ μανούλες θέλουμε την προσοχή σας, αυτό το παιχνίδι έχει πολλές επιλογές δεξιά που σας  τις προτείνουμε γιατί αξίζουν και θα αρέσουν στα παιδιά! Αυτές οι επιλογές είναι το find the match (βρες αυτό που ταιριάζει), το Quiz και το Gameshow quiz. Όταν τα επιλέγετε σε δευτερόλεπτα έχετε καινούργια συναρπαστικά παιχνίδια!
  • Ακόμη ένα παιχνίδι μνήμης με αριθμούς.Ταίριαξε ποσότητα με αριθμό!
  • Κι άλλοι αριθμοί ! Ψάχνουν το όνομά τους! Βρες πως τον λέν τον αριθμό! 
  • Για να δούμε θυμάσαι να βάζεις στη σειρά!
  • Μια πιο δύσκολη δουλειά τώρα!Και τα γεγονότα μπαίνουν στη σειρά. Μετά απο όσα άκουσες ,είδες και έπαιξες ήρθε η ώρα να βάλεις στη σωστή χρονική σειρά την Πασχαλινή ιστορία!
  • Για περισσότερη εξάσκηση στους αριθμούς ,μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή,  κάντε κλικ στη λέξη Αερόστατο. Προτείνονται τέσσερις διασκεδαστικές δραστηριότητες.