Ελάτε να ζωγραφίσουμε!

Και ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε ζωγραφίζοντας, επιλέξτε τα παρακάτω με το ποντίκι του υπολογιστή σας και ζωγραφίστε με πινέλα και χρώματα!

Σχεδιάζω με μολύβι, βάζω χρώματα και σχήματα, σβήνω…μια δραστηριότητα από το Φωτόδεντρο (ψηφιακό αποθετήριο του Υπουργείου Παιδείας).Επιλέξτε αριστερά την εικόνα για να σας ανοίξει το αρχείο και να ξεκινήσετε τις δημιουργίες σας!

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Νάξου & Μικρών ...

Ελάτε να φτιάξουμε χρώματα και αποχρώσεις...Δραστηριότητα διερεύνησης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία ανάμειξης χρωμάτων. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να πειραματιστούν με τα τρία βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε) και να δημιουργήσουν τα χρώματα και τις αποχρώσεις που ζητούνται κάθε φορά(κατά τον ίδιο τρόπο επιλέξτε αριστερά την εικόνα για να σας ανοίξει το αρχείο, με το + προσθέτετε χρώμα, με το αφαιρείτε χρώμα). Καλή επιτυχία!

Ποια είναι τα βασικά χρώματα; Πατήστε με το ποντίκι σας για να δείτε το βίντεο και να μάθετε.

Ελάτε να ζωγραφίσουμε παρέα σε έναν κοινό, συνεργατικό πίνακα!

Eλάτε να ψάξουμε τα χρώματα στο παραμύθι του Αλέξη Κυριτσόπουλου.Πού χάθηκε το ουράνιο τόξο;

 

Ελάτε να ζωγραφίσουμε τώρα και συμμετρικά!

Επιλέξτε από  αριστερά χρώματα και γραμμές και ζωγραφίστε στο πάνω μέρος του πίνακα που εμφανίζεται.

Κι αν θέλετε να το σβήσετε πατήσετε το κουμπί clear πάνω δεξιά και ξαναδοκιμάστε!

Τι θα συμβεί; Θα το μάθετε μόλις αρχίσετε να πειραματίζεστε!

 

Ζωγραφική και διασκέδαση!

Κάνοντας  κλικ πάνω σε μια ζωγραφιά της επιλογής σας μπορείτε να  ξαναφτιάξτε τη ζωγραφιά ακολουθώντας κάθε φορά τις γραμμές που εμφανίζονται αχνά. Μόλις την ολοκληρώσετε κάτω δεξιά εμφανίζεται  μια παλέτα με χρώματα για να επιλέξετε!