Σεισμός ένα φυσικό φαινόμενο

Τι κάναμε εμείς για αυτό το φαινόμενο.

Τις προηγούμενες μέρες πρώτα είδαμε το βιντεάκι από τη  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  – Οδηγίες προστασίας από σεισμό εδώ. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε διαδικτυακά τον ΟΑΣΠ είδαμε έντυπο υλικό σχετικό για  τα μέτρα προστασίας πριν κατά και μετά το σεισμό. Κουβεντιάσαμε  αυτά που είδαμε. Ακούσαμε και ένα τραγουδάκι για να διώξουμε  το φόβο μας. Τέλος αποτυπώσαμε τις ιδέες μας  σε φύλλα εργασίας σχετικά με δύο ερωτήματα:

α) Τι κάνουμε την ώρα του σεισμού όταν είμαστε μέσα στο σχολείο

    

και β) Τι κάνουμε όταν είμαστε έξω.

Σήμερα επιχειρήσαμε τα δύο τμήματα του σχολείου μας, να κάνουμε την πρώτη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του covid-19  σύμφωνα με τα προτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Και τα καταφέραμε!

Στο άκουσμα της λέξης «σεισμός» κάποιοι μπήκανε κάτω από τα τραπεζάκια και κάποιοι έμειναν στο κέντρο της τάξης προστατεύοντας τα κεφαλάκια τους. Με τη λήξη του συναγερμού, σηκωθήκαμε όρθιοι μπήκαμε στη γραμμή, βγήκαμε στην αυλή του σχολείου με τη σειρά που έχουμε ορίσει την εκκένωση του σχολείου και συγκεντρωθήκαμε στο ΒΔ σημείο της αυλής.

Τέλος μετρηθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι όλοι ήμασταν εκεί ασφαλής!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση