Τα έντομα μέσα από την τέχνη!

Η φύση έχει γίνει χιλιάδες φορές αφορμή για να δημιουργήσουν οι  ζωγράφοι του κόσμου τους καλύτερούς τους πίνακες.. Θάλασσες, βουνά, δέντρα, λουλούδια, έντομα, «ποζάρουν» με τόσο αληθοφάνεια στους ζωγράφους, θαρρείς και θα κάνεις έτσι και θα ζωντανέψουν αν τα ακουμπήσεις..θαρρείς και σου μιλάνε..θαρρείς και βρίσκεσαι κι εσύ κάπου εκεί. Αλήθεια αν ήσουν μέσα σε έναν από τους παρακάτω πίνακες, σε ποιον θα ήσουν; 

Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων όπως οι παρακάτω, καλλιεργούμε την φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, τα εντάσσουμε στον κόσμο των εικαστικών και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την τέχνη με ένα πιο δημιουργικό τρόπο. Έτσι τα παιδιά μας αναπτύσσουν την γλώσσα τους, την αισθητική τους και τη συναισθηματική νοημοσύνη τους.  

  • Ποια χρώματα κυριαρχούν στα έργα τέχνης ;
  •  Πώς νομίζετε ότι αισθανόταν ο ζωγράφος όταν ζωγράφιζε αυτό τον πίνακα ; Γιατί;
  • Τι αναπαριστά ο πίνακας; Τι λέτε να κάνουν τα έντομα;
  • Αν ζωγράφιζες εσύ τον πίνακα τί άλλο θα ζωγράφιζες μέσα;
  • Εσύ βρίσκεσαι κάπου εκεί; Τι άλλο βλέπεις ; Τι ακούς;
  • Που πηγαίνουν τα έντομα μετά από εκεί;

Θα χαρούμε πολύ να δούμε ένα δικό σου πίνακα ζωγραφικής με θέμα ένα αγαπημένο σου έντομο (ή και πολλά)!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ακούστε ένα…»διαφορετικό» παραμύθι

Κατασκευή-πεταλούδας.pdf

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση