“ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ” 14-2-16

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε μία εκδήλωση – αφιέρωμα στο μέγα ζήτημα των ημερών,  το προσφυγικό, που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00,  στο Σινέ  «Αλίκη»,  Πολ/κο & Αθλητικό Πάρκο Ν. Μάκρης.

πρόγραμμα2Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση όλων εμάς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο για να στηρίξουμε τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας,  που εγκαταλείπουν μαζικά σπίτια και πατρίδες, διότι  δυστυχώς έχουν γίνει τόποι ανείπωτου τρόμου, φρίκης και αφανισμού.

Να νιώσουμε  την τραγική ομοιότητα τούτης της προσφυγιάς με εκείνης του 22′, να δούμε το δράμα μέσα από τα μάτια εθελοντών των ομάδων διάσωσης και περίθαλψης των προσφύγων στα ακριτικά μας νησιά, ν’ ακούσουμε μία Ελληνο-Σύρια γιατρό, ενταγμένη από χρόνια στη δική μας κοινωνία, να  μιλάει για τη καθημερινή ζωή στη χώρα τους πριν από τον πόλεμο. Επίσης να παρακολουθήσουμε  ομιλητές που θα προσεγγίσουν επιστημονικά το ίδιο ζήτημα, ν΄ακούσουμε ζωντανή  μουσική  του πολιτισμού τους,  να αποκτήσουμε εικόνα του τότε και τώρα με την  έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

Ας είμαστε όλοι εκεί.  Να μη χαθεί η ανθρωπιά μέσα στην κοινωνία μας!

 

afisa prosfygikou new πρόσκληση

Σχετικά με 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα

Σχολική Χρονιά 2021-22. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εικόνες, Έννοιες, Θεματικές Προσεγγίσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *