ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Από την αρχή της σχολικής  χρονιάς 2015-2016 υλοποιούμε στο νηπιαγωγείο μας πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων – Αγωγής Υγείας με θέμα: «Είμαι άνθρωπος κι εγώ, είτε από εκεί, είτε από εδώ», που αφορά στο προσφυγικό, έπειτα από σύσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό, στα πλαίσια της κοινωνικά κριτικής διάστασης της εκπαίδευσης. Σε  συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τη UNICEF  που μας υποστηρίζουν με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, εισάγουμε το θέμα των προσφύγων στις σχολικές αίθουσες, εξοικειώνοντας τους μικρούς μαθητές μας με τα ανθρώπινα δικαιώματα και  τη διαφορετικότητα,  στον αντίποδα του κλίματος ξενοφοβίας που βρίσκεται σε άνοδο τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

Στόχοι μας είναι:

  • Να κατανοήσουν οι μαθητές τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού, τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
  • Να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες μέσα από την ανάδειξη της σημασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  • Να επιτύχουμε μέσα από την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας τη θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών της νέας γενιάς απέναντι στους πρόσφυγες μέσα από την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

Το νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές μας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης, τις εθελοντικές ομάδες: α)Ανοιχτή Επιτροπή Πρωτοβουλίας Περιοχής Μαραθώνα  β) «Ομάδα Στήριξης Προσφύγων» Εθελοντές Νέας Μάκρης, καθώς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, οργανώνει δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο χώρο του νηπιαγωγείου το Σάββατο  30/1/2016 και ώρα: 13.00-15.00 μ.μ. Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο Σάββατα  για τα οποία θα ενημερωθείτε αργότερα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συλλεχθούν, θα ταξινομηθούν και θα αποσταλούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα (παρακαλούμε να μην ξεφύγετε από τη λίστα, διότι στο χώρο υποδοχής υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αποθήκευσης) είναι τα εξής:

1) Πετσέτες

2) Σαμπουάν μεσαίου μεγέθους

3) Σακούλες σκουπιδιών μεγάλες

4) Παπούτσια (αντρικά, γυναικεία, παιδικά)

5) Μπουφάν (αντρικά, γυναικεία, παιδικά)

6) Παντελόνια αντρικά (jeans και φόρμες)

7) Φούτερ αντρικά

8) Γάντια και σκουφιά αντρικά

9) Σνάκ (τύπου κρουασάν, μπισκότα)

10) Γάντια μιας χρήσης 

Τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία της ταξινόμησης των ειδών που θα προσφέρονται στο σχολείο από τις οικογένειες, με το ξεκίνημα της εβδομάδας: Δευτέρα 24-1-16 και καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής.  

  • Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αφίσα της δράσης μας!

Scan0001

Σχετικά με 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα

Σχολική Χρονιά 2021-22. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Έννοιες, Θεματικές Προσεγγίσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *