ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 6-3-16

PTDC0037 PTDC0041 PTDC0046Ενόψει της πανελλήνιας ημέρας για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό 6-3-15, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας οργάνωσαν ανάλογες ενδοσχολικές δράσεις σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού Δ. Μαραθώνα ,καθώς και με ομάδα με θέμα σχετικού περιεχομένου.

Η συνεργασία με τους γυμναστές είχε ως σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά, πώς ο αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και την αυτοεκτίμηση. Οι δραστηριότητες που υλοποίησαν  τα παιδιά, αφορούσαν ομαδικά παιχνίδια και στην προσέγγιση του αθλήματος του Χοκεϊ.  Με τη λήξη της δράσης απονεμήθηκαν  στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα από τους υπευθύνους.

Η ομάδα που επισκέφτηκε το σχολείο μας, παρουσίασε στα παιδιά την παράσταση: “Ο λύκος κάνει Bullying”. Μέσα από την παράσταση απομυθοποιείται ο χαρακτήρας του λύκου-θύτη που τρομοκρατεί, ο οποίος μεταβάλλεται σε θύμα και αλλάζει συμπεριφορά βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν πως ο σεβασμός για τον άλλο είναι η βάση για μια υγιή κοινωνικοποίηση.

 

 

Σχετικά με 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα

Σχολική Χρονιά 2021-22. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Έννοιες, Θεματικές Προσεγγίσεις, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *