ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ!

ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ
Παιδικό παιχνίδι που κατασκευάζεται από χαρτί ή από άλλο ελαφρύ υλικό και περιστρέφεται με το φύσημα του αέρα• μύλος.
Ομαδική εργασία τμημάτων

ΦΥΣΗΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Λίγες σταγόνες τέμπερας και το παιχνίδι ξεκινά!

ΛΑΛΙΤΣΑ
Οι λαλίτσες είναι πήλινες σφηρίχτρες που γεμίζονται με νερό, γνωστές από πολύ παλιά στην Ελλάδα. Τα παιδιά τις μισογεμίζουν και μιμούνται ήχους πουλιών.
Λέγονται επίσης και νεροσφηρίχτρες, αηδονάκια ή κούκοι. Το σχήμα του πήλινου αυτού δοχείου μοιάζει μερικές φορές με πουλί: έχει ένα μακρύ στόμιο για φύσημα, σαν ράμφος και ένα άκρο για να κρατιέται, σαν ουρά. Φυσώντας από την τρύπα του ράμφους κι ανοιγοκλείνοντας την τρύπα της ουράς, το νερό που βρίσκεται μέσα αναταράσσεται και παράγει ήχους που μοιάζουν πολύ με κελαηδίσματα πουλιών. Οι νεροσφυρίχτρες σήμερα σπανίζουν. Παλιότερα όμως ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.
Η μικρή μας φίλη έφερε τη λαλίτσα σχολείο και την παρουσίασε στους συμμαθητές της.

Σχετικά με 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μάκρης Δ. Μαραθώνα-Αντωνία Γατσογιάννη

Σχολική Χρονιά 2015-2016. Είμαι ένα σχετικά νέο σχολείο στη γωνία Αγ. Παρασκευής και Καραγεωργίου 1, στη Ν. Μάκρη Αν. Αττικής. Βρίσκομαι σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή. Μυρίζεις τη θάλασσα και σε χαιδεύει -ίσως λίγο άγρια μερικές φορές- ο ανατολικός άνεμος. Φιλοξενώ κάθε χρόνο παιδάκια προσχολικής ηλικίας και γεμίζω ζωή. Οι δασκάλες μου είναι: κα Ειρήνη Μυλωνά-Προϊσταμένη, συνεργάζεται με την κα Αντωνία Γατσογιάννη, υπεύθυνη επιμέλειας και χειρισμού του blog, εφαρμογής των Τ.Π.Ε. στη τάξη και την κα Ελένη Νταγιαντά.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Εικαστικά, Εικόνες, Έννοιες, Θεματικές Προσεγγίσεις, ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση