Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ(σχέδιο δράσης 2023-2024)

Τη σχολική χρονιά 2023-24 οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου μας σε συνεργασία με το 7ο συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας  αναλάβαμε ως σχέδιο δράσης τη  διαμόρφωση και την αξιοποίηση του αύλειου χώρου ώστε να γίνει πιο όμορφος , πιο λειτουργικός, πιο ελκυστικός και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα από τα παιδιά για διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η αρχή έγινε με την ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τους στόχους του προγράμματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2

Αποτέλεσμα της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων που κάλυψαν τα έξοδα για το σοβάτισμα και το βάψιμο όλων των πεζουλιών της αυλής.

ΠΕΖΟΥΛΙ 1 ΠΕΖΟΥΛΙ 2 ΠΕΖΟΥΛΙ 3 ΠΕΖΟΥΛΙ 4ΠΕΖΟΥΛΙ 5

Οι εργασίες συνεχίστηκαν καθώς με χρήματα της σχολικής επιτροπής και τον εθελοντισμό των γονέων προβήκαμε στις παρακάτω εργασίες.
Ομορφύναμε τον τσιμεντένιο τοίχο που μας χωρίζει από τα όμορα Δημοτικά σχολεία…
ΔΗΜΟΤΙΚΟ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2
Οι γονείς ανέλαβαν το βάψιμο και με τη συμμετοχή των παιδιών ζωγραφίσαμε πάνω σε αυτόν όμορφα λουλούδια βαμμένα με χρώμα μαυροπίνακα, όπου εκεί τα παιδιά μπορούν με κιμωλίες να ζωγραφίσουν ,να φανταστούν και… να δημιουργήσουν.
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ1 ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ2 ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ3 ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 4
Με έντονο κόκκινο / κεραμιδί χρώμα βάψαμε περιμετρικά τα κάγκελα της αυλής, το μαντρότοιχο και τη σιδερένια εξώπορτα.
ΚΑΓΚΕΛΑ 1 ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΕΞΞΩΠΟΡΤΑ

Βάψαμε επίσης τα κάγκελα από τα μεγάλα παράθυρα των αιθουσών.
ΚΑΓΚ ΑΙΘΟΥΣΩΝ 1 ΚΑΓΚ ΑΙΘΟΥΣΩΝ 2 ΚΑΓΚ ΑΙΘΟΥΣΩΝ 3

Γονέας παιδιού έτριψε και έβαψε όλες τις ξύλινες κολόνες από το μεγάλο μας κιόσκι.
ΚΙΟΣΚΙ 1 ΚΙΟΣΚΙ 2

Μεταμορφώσαμε και δώσαμε χρώμα σε παλιά ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως τραπεζάκια, καθίσματα, μέσο για διαδρομές, ίσως και γλάστρες από τη νέα σχολική χρονιά.
ΕΛΑΣΤΙΚΑ1 ΕΛΑΣΤΙΚΑ 2
Το σχέδιο δράσης συνεχίστηκε με τη σχεδίαση  και το χρωματισμό στις πλάκες της αυλής επιδαπέδιων παιχνιδιών για γραφή, φυσικές επιστήμες και άσκηση, με βάση αυτά που πρότειναν τα παιδιά και εξυπηρετούσαν ταυτόχρονα τους αρχικούς μας στόχους.
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ 1 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ 2 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ 3

Στη συνέχεια υπάλληλοι του Δήμου έκοψαν τα αγριόχορτα και γονείς( μαμάδες) μάζεψαν κάποια ξερά χόρτα για να ομορφύνουν περισσότερο τα παρτέρια μας.
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 1 ΜΑΜΑΔΕΣ 1

Με χαρά δεχθήκαμε τη γενναιόδωρη χορηγία του κοινοφελούς ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά(για την προσχολική αγωγή)το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας . Μας πρόσφερε πλούσιο εξοπλισμό για την αυλή του σχολείου μας. όπως παγκάκια τραμπάλες, μπασκέτες, τούνελ /κάμπια, κουκλόσπιτο ,στεφάνια, μεγάλα πλαστικά τουβλάκια αυλής, τραπεζάκι με καθίσματα.

ΒΓ ΜΕΛΛΑ1 ΒΓ ΜΕΛΛΑ 2 ΒΓ ΜΕΛΛΑ3 ΒΓ ΜΕΛΛΑ 4

Μαμά μαθητή μας, μας αγόρασε μπάλες για την αυλή.

DSC06677 ΑΡΙΑΔΝΗ 2
Ακολούθησε μια γενναία προσφορά από γονείς ενός παιδιού όπου μας αγόρασαν αρκετά στεφάνια ,μπάλες αναπήδησης, τραμπάλες/ζωάκια και μπάλες ποδοσφαίρου.
ΜΑΡΚΟΣ 1 ΜΑΡΚΟΣ 2 ΜΑΡΚΟΣ 3

Τέλος μπαμπάς από περσινή μας μαθήτρια ο οποίος είναι γεωπόνος- κηπουρός προσφέρθηκε να αναλάβει προσωπικά τη διαμόρφωση δύο μεγάλων παρτεριών της αυλής. Στο πρώτο στρώθηκαν οι άδειες λακούβες και το χώμα με χαλίκι και κάναμε ένα μικρό βραχόκηπο με αρωματικά φυτά βότανα και λουλούδια.

ΠΑΡΤΕΡΙ 1 ΠΑΡΤΕΡΙ 2 ΠΑΡΤΕΡΙ 3

Στο δεύτερο παρτέρι με πέτρες Πηλίου μας έφτιαξε ένα μικρό μονοπάτι για περπάτημα και τοποθετήσαμε  πολύχρωμα ελαστικά για διαδρομές , ξεκούραση ίσως και για γλάστρες με λουλούδια μελλοντικά.

ΠΑΡΤ 1 ΠΑΡΤ 2 ΠΑΡΤ 3

Το σχέδιο δράσης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η αυλή μας έγινε αγνώριστη, καθαρή , πανέμορφη, και έτοιμη να προσφέρει  νέες εμπειρίες στα παιδιά μας.

ΑΥΛΗ2 ΑΥΛΗ3 ΑΥΛΗ 4 ΑΥΛΗ 5 ΑΥΛΗ 6

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ομορφύνουν το σχολείο μας. Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την στήριξη και την προσφορά του. Τη σχολική επιτροπή του Δ. Βόλου για τη χρηματοδότηση προκειμένω να αγοραστούν  τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στις εργασίες μας. Τους γονείς  για τις προσφορές των παιχνιδιών και φυσικά το ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για την άμεση και γενναία προσφορά του.
ΜΕΛΛΑ
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που βοηθήσατε και κάνατε πράξη το σχέδιό μας.

Και ένα βίντεο με το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ…