Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Παιδιά…θυμάστε στο σχολείο που μιλούσαμε για κάποιες ιδιαίτερες μέρες…;;;; Όπως η “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων” , η “Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης” , η “Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού” και άλλες πολλές…!!

Λοιπόν σήμερα είναι μία τέτοια μέρα…!!! Ακούστε σήμερα ποιος γιορτάζει…!!! Όμως μη νομίζετε ότι θα κάνει κάποιο πάρτι με γλυκά και μουσική. Δυστυχώς όχι…!! Κάθε Μάιο, την 18η Μαΐου τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν! Το 1977, δηλαδή πολύ παλιά το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε αυτή τη μέρα ως τη “Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων” ή αλλιώς Διεθνή Ημέρα Μουσείου.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα μπορούσαμε να πάμε βόλτα ελεύθερα σε όλα τα μουσεία και να δούμε υπέροχα εκθέματα, πίνακες ζωγραφικής και πάρα πολλά άλλα…!!! Φέτος είναι λίγο διαφορετικά…!!! Δεν πειράζει όμως γιατί αυτή την μέρα, τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους, ελεύθερα και μας προσκαλούν να θαυμάσουμε κομμάτια πολιτισμού και τέχνης σε κάθε πιθανή μορφή. Φέτος, καθώς τα μουσεία παραμένουν κλειστά, όλες οι δράσεις των μουσείων θα έχουν ψηφιακό χαρακτήρα.

Είστε έτοιμοι όλοι, παιδιά και βοηθοί των παιδιών; Μπείτε λοιπόν μέσα στα μουσεία αλλά όχι από την πόρτα αλλά από εδώ…!!! Και αν θέλετε μπορείτε και να παίξετε…πάντα με προσοχή…!!!

Πλήρης κατάλογος των δράσεων των ελληνικών μουσείων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ΕΔΩ.

Ένα Εκπαιδευτικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου. Μία εξαιρετική δημιουργία της εκπαιδευτικού Ζαχαριά Μαρίνας στα πλαίσια του Προγράμματος eTwinning: Μένουμε σπίτι…μαζί.Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν έργα διάσημων ζωγράφων με θέμα την μητέρα. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ.