ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Α’ΤΜΗΜΑ 2- 6/5

1.ΕΡΓΑ;ΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος των εργαστηρίων που έχει σχέση με το περιβάλλον, με τις φυσικές καταστροφές και εχει τίτλο ”Προστάτεψε το δάσος είναι πηγή ζωής”

Αρχικά τα παιδιά μοιράστηκαν εμπειρίες σε σχέση με σκουπίδια που έχουν δεί πεταμένα στην φύση, στους δρόμους και τις παραλίες.

Αφού καταλήξαμε στο οτι τελικά κάποιοι άνθρωποι πετάνε τα σκουπίδια κάτω τέθηκε ο παρακάτω προβληματισμός και καταγράφηκαν οι απαντήσεις τους.

”Γιατί οι άνθρωποι πετάνε τα σκουπίδια κάτω;”

Slide1

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στο οτι η γή είναι μάνα και μας φροντίζει όλους , στο οτι οι άνθρωποι  είναι πάρα πολύ πάνω στη γη και οτι τα σκουπίδια είναι πάρα παλλά, τα αυτοκίνητα πάρα πολλά και το καυσαέριο που βγαίνει απο τα αυτοκίνητα μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε.

Ακόυσαμε το τραγούδι μάνα γή.

Στη συνέχεια τέθηκε ο προβληματισμός για το αν η γή είναι μάνα ποια είναι τα παιδιά της.Οι απαντήσεις καταγράφηκαν.

Slide2

Slide3

 

2.Παράλληλα αυτην την εβδομάδα συζητήσαμε για την γιορτή της μητέρας και διαβάσαμε ενα πολύ ωραίο και τρυφερό άρθρο για την έννοια της μητέρας.Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Και βέβαια ετοιμάσαμε τα δωράκια μας που ήταν μια κατασκευή μαζί με ενα ποιηματάκι που το διαβάσαμε.

DSCF0914 1

 

 

 

 

DSCF0915

DSCF0916

DSCF0917

Παράλληλα προχωρήσαμε στους αριθμούς και τα παιδιά διδάχτηκαν τον αριθμό 7 με δραστηριότητες κατανόησης και εμπέδωσης.

Και τέλος διαβάσαμε ενα πολύ ωραίο παραμύθι”Τον εγωιστή γίγαντα” όπου τα παιδιά γνώρισαν τί θα πεί εγωιστής και πως μπορεί ενας εγωιστής γίγαντας που δεν άφηνε κανένα να παίξει στον κήπο του , να μεταστραφεί και μετανοιώσει για την συμπεριφορά του και να γείνει καλόκαρδος, καταδεκτικός και πολύ φίλος με τα παιδιά που αρχικά δεν ήθελε.Το πολύ ωραίο και συγκινητικό τέλος άρεσε στα παιδιά όπου ο γίγαντας έχοντας βοηθήσει ενα μικρό αγόρι να ανέβει στο δέντρο του κήπου του, γερασμένος πια πεθαίνει και το μικρό αυτο αγόρι που ήταν Ο Χριστός του λέει παθαίνοντας.”Κάποτε με άφησες να παίξω στον κήπο σου, τώρα θα έρθεις και εσύ στον δικό μου κήπο τον Παράδεισο”.

Το βίβλίο άρεσε πολύ στα παιδιά και είχε πολύ ωραία εινονογράφηση.

DSCF0918

 

DSCF0919

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !