ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΚ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 5 & 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτό το ξεχωριστό 3ήμερο είμαστε σίγουροι ότι έχετε οργανώσει με τα παιδιά σας δημιουργικές αλλά και οικογενειακές συναντήσεις, γι αυτό εμείς θα σας προτείνουμε κάτι μόνο γι αυτό το Σάββατο αλλά όχι μόνο αυτό αλλά κάθε μήνα και σας προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και να ζήσετε με τα παιδιά σας την μοναδική εμπειρία να παρατηρήσουν μέσα από τα τηλεσκόπια τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας.

Ασχολούμενοι με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε αυτόν τον κύκλο που μαθαίνουμε με τα παιδιά για το Ηλιακό μας Σύστημα, το Σύμπαν και το διάστημα, έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους. Θα ήταν ωραίο να τους χαρίσετε μια όμορφη και εξαιρετικά διαφορετική εμπειρία που αφορά στο θέμα.

Δείτε τις Βραδινές συναντήσεις του Αστεροσκοπίου εδώ πατώντας τον σύνδεσμο: https://www.astro.noa.gr/public-outreach/kentra-episkeptwn/penteli/

Βραδινές Συναντήσεις

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ πραγματοποιούνται τακτικές παρουσιάσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε αστρονομικές συζητήσεις με τους αστρονόμους του Κέντρου και να παρατηρούν τη Σελήνη, τους πλανήτες ή και τους αστέρες ανάλογα με τον ουρανό της εποχής. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall και δράση ουρανογραφίας (καιρού επιτρέποντος).

Οι παρατηρήσεις διεξάγονται με ψηφιακά μέσα για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των επισκεπτών. Η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 19:30 και το πρόγραμμα ξεκινά λίγο μετά από τις 20:00. Η δράση εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, άνεργοι και ΑΜΕΑ δωρεάν.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-3490022 ή 210-8109107 καθημερινές 09.00-14.00.

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε  να επισκέπτεστε τη σελίδα των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο facebook.

Σημαντική Ενημέρωση:
Στους επισκέπτες συνιστάται να τηρούν απόσταση 1,5 m μεταξύ τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό που θα παρέχεται στην είσοδο και να προτιμούν στις συναλλαγές τους στην έκδοση των εισιτηρίων την χρήση POS. Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους των Κέντρων Επισκεπτών τηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

 

Καλό Τριήμερο και Καλή Καθαρά Δευτέρα!!!!!! Μην ξεχάσετε να πετάξετε το χαρταετό σας για να φτάσει…ποιος ξέρει μέχρει το διάστημα!!