ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 6-10 /12/2021 Α’ ΤΜΗΜΑ

Τα    Χριστούγεννα     μια γιορτή     για       μικρούς και μεγάλους πλησιάζουν……..   

Τα παιδιά σκέφτηκαν λοιπόν να αρχίσουν να στολίζουν την τάξη με διάφορα στολίδια και πολλές κατασκευές.

Τα αστέρια με τα οποία θα διακοσμήσουμε και το σκηνικό της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας ήταν αυτό που ενθουσίασε πάρα πολύ όλα τα παιδιά και έτσι ξεκίνησαν αμέσως με πολύ χαρά να σχεδιάζουν , να κόβουν και να ζωγραφίζουν   με πινέλα   τα   αστεράκια  μας….

 

IMG 20211208 134405 2

 

IMG 20211208 134614 14Στη συνέχεια τα παιδιά ήθελαν να φτιάξουν και αγγελάκια τα οποία και αυτά θα είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν επίσης    για να  στολίσουμε το σκηνικό για την γιορτή μας….   

Κόλλες , χαρτιά ,    ψαλίδια glitter  πολύχρωμα και διάφορα άλλα υλικά      επιστρατεύθηκαν αμέσως και η δημιουργικότητα , η φαντασία  το κέφι και η χαρά των παιδιών είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν την τάξη  μας πολλά αγγελάκια  ……

IMG 20211209 132510 3 IMG 20211209 132453 2 3 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποφασίσαμε στο σκηνικό μας μια που κάνουμε την αναπαράσταση των Χριστουγέννων να φτιάξουμε και τους τρείς μάγους.

Αφού βγάλαμε το περίγραμμα απο το σώμα των παιδιών πήραμε τα γυαλιστερά μας χαρτόνια που πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά και φτιάξαμε την στολή τους με την τεχνική του Μωσαικού.Όλα τα παιδιά το διασκέδασαν και δούλεψαν πολύ.Στο τέλος αφου είχε περάσει και η ώρα φτιάξαμε τα κεφάλια των μάγων και έτοιμοι για το σκηνικό μας !

 

Slide4 1

Παράλληλα αυτην την εβδομάδα στολίσαμε το δέντρο μας.Ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια πήραμε μπάλες και στολίδια και περάσαμε μια πολυ ευχάριστη ώρα…

 

 

Slide3 1

Αυτην την εβδομάδα ξεκινήσαμε να ευαισθητοποιούμε τα παιδιά για τα παιδιά της ευχής που έχουν κάποια σοβαρή ασθένεια και αποφασίσουμε να τους στείλουμε ενα έργο αγάπης και συμπαράστασης συμμετέχοντας στον δεύτερο διαγωνισμό για φέτος που διοργανώνει το make a wish.Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα στους διαγωνισμούς. Ανοίξαμε λοιπόν την μεγάλη αφίσα αστέρι και συζητήσαμε πως θα το φτιάξουμε.Ξεκινήσαμε με το να το βάψουμε και στην συνέχεια κόψαμε με τον κόφτη καρδούλες με σκοπό να τις βάλουμε γύρω γύρω.

Μέσα στο αστέρι θα βάλουμε μια άσπρη καρδιά όπου είπαμε θα γράψουμε το μήνυμα»Οι ευχές μας ας ζεστάνουν τις καρδιές σας» και το αστέρι θα το στολίσουμε με πολύχρωμα στολίδια. Κάναμε σήμερα την αρχή και θα το συνεχίσουμε μάλλον τον νέο χρόνο μια που ο διαγωνισμός τελειώνει τέλη Ιανουαρίου.Όλα τα παιδιά στο τέλος είπαν και απο μια ευχή που καταγράψαμε και σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε ώστε να συνθέσουμε ενα ωραίο video.

 

Slide2 1

Αυτην την εβδομάδα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε και το κουκλοθέατρο απο την ομάδα ΑRTOO PASPARTOO.

Με πολύ γέλιο, κέφι και χαρά είδαμε αυτην την πολύ ωραία παράσταση.Όλα τα παιδιά ήταν απόλυτα προσηλωμένα !

Slide1 1