ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 29/11-3/12 Γ’ ΤΜΗΜΑ

Κλείνοντας τη θεματική του Φθινοπώρου, αξιοποιήσαμε τα φθινοπωρινά φύλλα που έφεραν τα παιδιά στο σχολείο και φτιάξαμε με την τεχνική του κολλάζ τους Φθινοπωρούληδες. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα φύλλα και τα χρώματα του Φθινοπώρου και το αποτελέσματα μας δικαίωσε!!!

1 1

 

Με αφορμή το Φθινόπωρο γνωρίσαμε μια ακόμα φωνούλα, το Φφ. Τα παιδιά είπαν και καταγράψαμε λέξεις από τη φωνούλα αυτή και τα πήγαμε πολύ πολύ καλά.

                                                          Μπράβο παιδιά!!

Έπειτα, κόψαμε και φτιάξαμε μπαλίτσες από γκοφρέ χαρτί στα χρώματα του Φθινοπώρου για να διακοσμήσουμε τη φωνούλα Φφ.

Φυσικά, δεν παραλείψαμε να γνωρίσουμε τη βροχή. Μάθαμε για το ταξίδι της μέσα από το βιβλίο «Το ταξίδι της μικρής σταγόνας». Συζητήσαμε και όσα χρειαζόμαστε να έχουμε μαζί μας μία βροχερή ημέρα και τα καταγράψαμε. Σε φύλλο εργασίας κάναμε ομαδοποίηση, χρωματίζοντας μόνο τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε μια βροχερή ημέρα. Στην κατασκευή μας τα παιδιά χρωμάτισαν, έκοψαν και κόλλησαν την ομπρέλα στο παιδάκι τους.

 

2 1                    3 1

Στην τάξη μας μύρισαν Χριστούγεννα!!! Τα παιδιά στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, ακούγοντας αγαπημένα τραγούδια. Το δεντράκι μας πια διακοσμεί την τάξη μας μαζί με τη φάτνη του μικρού Χριστούλη. Το ημερολόγιο κάθε μέρα μας δίνει μια αποστολή για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτές τις μέρες. Στην επόμενη ανάρτηση θα έχετε περισσότερα νέα μας.

 

4 1