ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 15-19/11 Γ’ ΤΜΗΜΑ

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με συζήτηση για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Μέσα από το βιβλίο «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου» καθώς και βίντεο που παρακολουθήσαμε γνωρίσαμε τα γεγονότα της εποχής. «Ο δρόμος», «το ακορντεόν» ήταν τα τραγούδια που μας συντρόφευσαν αυτές τις μέρες.

Με αφορμή το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» καθώς κι ένα από τα γνωστά graffiti του Bansky  συζητήσαμε την αξία της Ειρήνης. Αφού παρατηρήσαμε μια φωτογραφία από το graffiti συζητήσαμε τι μπορεί να πετάει αυτός ο άνθρωπος στο τανκ. Τα παιδιά σκέφτηκαν διάφορα πράγματα. Όταν όμως παρουσίασα ολοκληρωμένο το graffiti όπου φαίνεται αυτός ο άνθρωπος να πετάει λουλούδια, καταλάβαμε πόσο πιο όμορφα θα ήταν αν μπορούσαμε κάθε αντιπαράθεση να τη λύνουμε με καραμέλες, καρδούλες, ήλιους φωτεινούς, φρούτα, μπαλόνια και ουράνια τόξα. Τα παιδιά ως γνήσιοι καλλιτέχνες το παρουσίασαν στα έργα τους.

1 3

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων βγήκαμε στον κήπο και παρατηρήσαμε τους γύρω δρόμους και τα σήματα που υπάρχουν σ’ αυτές. Στη συνέχεια φτιάξαμε τη δική μας μακέτα. Συζητήσαμε, προτείναμε τι θέλουμε να φτιάξουμε και πιάσαμε δουλειά. Αφού την ολοκληρώσαμε, την ευχαριστηθήκαμε παίζοντας.

2 3