Επίσκεψη του ιερέα της ενορίας μας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, στο 1ο και 2ο κτίριο του σχολείου μας, υποδεχθήκαμε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Λάμπρο Χριπάτσιο, ιερέα του Αγίου Δημητρίου Πλαγιαρίου.
Ο πατήρ Λάμπρος μάς μίλησε για την ιστορία και τα έθιμα του Πάσχα, έψαλε αποσπάσματα από τα κάλαντα του Λαζάρου και της Μ. Παρασκευής, απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να χαρίσει στα παιδιά από μία εικόνα του Χριστού για ευλογία.
Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Λάμπρο για την ευγενική ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας!

Picsart 24 04 29 21 31 34 504

Επίσκεψη της συγγραφέα Σοφίας Πανίδου

Την Τρίτη 9 Απριλίου, η συγγραφέας – εκπαιδευτικός κ. Σοφία Πανίδου επισκέφθηκε το 2ο κτίριο του σχολείου μας, για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο :”Τρία ποντίκια, ένα τυρί και μυστήριο πολύ”
Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τις περιπέτειες των Πίκου, Τσίκου και Ρίκου, μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση της ευρηματικής συγγραφέα που μας βοήθησε να λύσουμε και το μυστήριο.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σοφία Πανίδου για την επίσκεψή της στο σχολείο μας καθώς και για τα δύο βιβλία που μας αφιέρωσε!

Picsart 24 04 14 16 55 58 291

Picsart 24 04 14 16 53 36 614

4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, τα παιδιά εντόπισαν και συζήτησαν – μέσα από φωτογραφικό υλικό – τις διαφορές μεταξύ αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, προβληματίστηκαν με σχετικά παραμύθια και δημιούργησαν αφίσες με τις ιδέες τους για το τι χρειάζονται τα ζώα σε υλικό – συναισθηματικό επίπεδο. Στη συνέχεια ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζώο και τις ανάγκες του για να είναι χαρούμενο και αποτύπωσαν σε κατασκευή το μήνυμα :

“Τα ζωάκια τα αγαπώ
και ποτέ δεν τα χτυπώ
Τα φροντίζω, τα προσέχω
και παρέα μου τα έχω!”

Picsart 24 04 14 12 02 03 558

Επιμορφωτική Συνάντηση

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 19.00, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε, στο 2ο κτίριο του σχολείου μας, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Τσιπούρα – Δρ. Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και πρώην Σχ. Σύμβουλο Α’βαθμιας Εκπαίδευσης – και να παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγησή του με θέμα ” Η λειτουργία του εγκεφάλου – Πώς μαθαίνει το παιδί” που βασίζεται στα πορίσματα της Γνωσιακής Νευροεπιστήμης.

Ευχαριστούμε πολύ τον π. Στυλιανό για τις σημαντικές πληροφορίες που αποκομίσαμε από την εισήγησή του!

Picsart 24 04 07 21 29 35 023

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή τη γενέθλιο ημέρα του μεγάλου Δανού συγγραφέα – παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα παιδιά γνώρισαν “Το Ασχημόπαπό” του, μίλησαν για τους ήρωες και τα αγαπημένα τους παραμύθια, ζωγράφισαν σελιδοδείκτες κι έλυσαν το αίνιγμα της ακροστιχίδας.

Βρίσκομαι μέσα σε ένα σπίτι
Ιδανικά σε ράφι μένω
Βάζω τους ήρωες μπροστά μου
Λευκές σελίδες περιποιούνται
Ιδέες και όνειρα να βγουν
Όταν με ανοίξεις… θα σου πουν!

Picsart 24 04 07 11 57 59 931 1