eTwinning School Label

Το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου συγκαταλέγεται στα 2139 ευρωπαϊκά σχολεία που έχουν βραβευτεί με eTwinning School Label. Ένα μπράβο στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου μας, που συνέβαλαν στο να χαρακτηριστεί το σχολείο μας eTwinning school!!!????????

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σεισμού

Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε στις 2/10/2020 στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 2ου νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου πραγματοποιήθηκε σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης σεισμού με βάση τα δεδομένα του συγκεκριμένου σχολείου και τις σχετικές οδηγίες του ΟΑΣΠ . Συγκεκριμένα:
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εκκένωσης όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την εκκένωση της αίθουσας στην οποία διδάσκουν την ώρα του σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.
Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εφαρμόζεται η διαδικασία εκκένωσης των αιθουσών, ακολουθώντας την αρχή της εγγύτητας των αιθουσών σε σχέση με την έξοδο.

Πιο συγκεκριμένα:
Το 1ο τμήμα  θα φύγει από την πίσω έξοδο Α  και θα οδηγηθεί στην μπροστινή μεγάλη αυλή.
Το 2ο τμήμα θα φύγει από την  κύρια είσοδο-έξοδο Β και θα οδηγηθεί στην μπροστινή μεγάλη αυλή.

Στο χώρο καταφυγής των μαθητών μετά τον σεισμό, θα γίνει και καταμέτρησή τους.
Το προαύλιο αποτελεί τον κατάλληλο χώρο καταφυγής.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τους προκαθορισμένους στο Σχολικό Σχέδιο χώρους καταφυγής.