Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας ( 17-5-2022)

Αφού μας καλωσόρισε   στον χώρο της βιβλιοθήκης  η βιβλιοθηκονόμος  κυρία Αρχοντούλα Χουδαλάκη  μας  ενημέρωσε για τις εγγραφές των μελών, τον δανεισμό των βιβλίων και τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούμε.
IMG 9077
Παρακολουθήσαμε σε προτζέκτορα το βιβλίο “Η ζωή στη Λουλουδούπολη” ένα παραμύθι για τα Δικαιώματα των Παιδιών που έχει δημιουργηθεί  από το 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Συζητήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών και συνεισφέραμε με απόψεις για το τί έχουμε εμείς ανάγκη .
IMG 9079IMG 9088IMG 9091
Παίξαμε το παιχνίδι των αντιστοιχιών διαφόρων εικόνων με δικαιώματα με τις σωστές λέξεις και τα κολλήσαμε σε μεγάλο χαρτί μέτρου, φτιάχνοντας μια αφίσα.
IMG 9099 IMG 9108
Έπειτα γράψαμε τα δικαιώματα μας σε σταγόνες νερού, ποτίσαμε τα λουλουδάκια μας και αυτά αμέσως άνθισαν από την χαρά τους!!
IMG 9125
 IMG 9131 2οIMG 9140IMG 9116
Τα λουλούδια φανταζόμαστε ότι είμαστε εμείς που με το πότισμα αγάπης,  οικογένειας, φαγητού, ελευθερίας , παιχνιδιού κλπ. ανθίζουμε και ζούμε καλύτερα!!!!
Ευχαριστήσαμε την υπεύθυνη  της βιβλιοθήκης, περπατήσαμε ως το κοντινό λαογραφικό μουσείο όπου κεραστήκαμε και παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια ώσπου να έρθει η ώρα να επιβιβαστούμε ξανά στο λεωφορείο που μας γύρισε πολύ ευχαριστημένους στο Νηπιαγωγείο μας!!!