Μάθημα μουσικής!

 

Ευχαριστούμε τoν κ. Βελλή Ηλία που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας να συμμετέχουν σε μάθημα μουσικής!

Τα παιδιά έλαβαν μέρος σε ασκήσεις ρυθμού, πειραματίστηκαν με τα μουσικά όργανα , και συνόδευσαν το μουσικό τραγουδώντας με την κιθάρα του!



Λήψη αρχείου

Θεατρική παράσταση “Ο Σιμιγδαλένιος”

 

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 , οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου και του 5ου Νηπιαγωγείου Κουφαλίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στον χώρο του Νηπιαγωγείου , την  παράσταση “Ο Σιμιγδαλένιος”, του θεατρικού θιάσου  “Μικρός Βορράς”.

Τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί μέσα από μία παιχνιδιάρικη σκηνοθετική ματιά, μετατρέπονται στα πιο αγαπημένα πρόσωπα της προφορικής αφήγησης, τις σούπερ-γιαγιάδες, που είναι πάντα έτοιμες με την τρυφερότητα και την φροντίδα τους να μας πουν ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα. Ταυτόχρονα, μέσα από πλούσια αφηγηματικά εργαλεία, χορό, μουσική και λίγο… σιμιγδάλι, η παράσταση μας μετατρέπει σε συνταξιδιώτες της πριγκιποπούλας στην αναζήτηση του Σιμιγδαλένιου της.   

«Ήλιε μου, λαμπρέ λαμπρέ και λαμπρογεμισμένε,


εδώ ψηλά που περπατείς και χαμηλά κοιτάζεις,


μην είδες τον αντρούλη μου, που Άναι σιμιγδαλένιος;»

Μία πριγκιποπούλα φτιάχνει το ταίρι της από σιμιγδάλι για να έχει σύζυγο όπως αυτή τον θέλει. Όμως ο Σιμιγδαλένιος γίνεται ξακουστός και μία άλλη πριγκιποπούλα αποφασίζει να της τον κλέψει. Τότε ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια για την αναζήτηση του αγαπημένου Σιμιγδαλένιου. Πόσο μακριά φτάνει κανείς για την αγάπη;ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 2ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 11

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 10

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 9

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 8

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 7

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 6

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 5

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 4

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 1 3