Μια ψείρα εδώ, μια ψείρα εκεί…

Η εμφάνιση της ψείρας είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαστε κάθε χρόνο στο σχολείο. Έτσι και φέτος οι ψειρούλες αποφάσισαν να επισκεφθούν το Νηπιαγωγείο μας και να ταλαιπωρήσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς! Δεν χρειάζεται πανικός αλλά έγκαιρη και ταυτόχρονη αντιμετώπιση (καθαρισμός – πρόληψη).
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα παραμύθι με τίτλο “Μια ψείρα εδώ, μια ψείρα εκεί, μια ψείρα παραπέρα!” καθώς και ένα τραγούδι – εικονόλεξο ώστε με ευχάριστο τρόπο να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τις ψείρες.

17 Νοέμβρη-Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Νηπιαγωγείο μας και φέτος θα γιορτάσει την επέτειο του Πολυτεχνείου ώστε οι μικροί μας μαθητές να μάθουν την αξία της Δημοκρατίας!
Η Κυρά Δημοκρατία είναι ένα παραμύθι που ακούσαμε και συζητήσαμε στο σχολείο μας. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ξανά μαζί με τα παιδάκια σας και να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια σχετικά με το παραμύθι.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων σχ. έτους 2021-2022

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα υλοποιηθούν δράσεις και από τους 4 θεματικούς κύκλους, ενώ η διάρκεια του κάθε θεματικού κύκλου έχει οριστεί σε 7 εβδομάδες (2 μήνες).Ως κεντρικός στόχος του Σχεδίου Δράσης ορίζεται η εξοικείωση των νηπίων με τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα (μάθησης, αλφαβητισμού και ζωής). Βασικός Προσανατολισμός του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Νηπιαγωγείου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της αυτομέριμνας, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης, του αλληλοσεβασμού και της δημιουργικότητας των μαθητών μέσα σε ένα κλίμα δημοκρατικής παιδείας, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας και αειοφόρου ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 3 εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα συνεργάζονται και θα αποφασίζουν από κοινού τις δράσεις προς υλοποίηση ανά θεματικό κύκλο και με την κατάλληλη και απαραίτητη προσαρμογή στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις των νηπίων των δύο τμημάτων. Τα στάδια υλοποίησης των επιμέρους εργαστηρίων θα ακολουθήσουν κυρίως τη διδακτική προσέγγιση της διαδικασίας του τεχνικού σχεδιασμού (προσδιορισμός ανάγκης, έρευνα στις ανάγκες του προβλήματος, ανάπτυξη πιθανών λύσεων, επιλογή της βέλτιστης λύσης, κατασκευή εικαστικών εργασιών, αξιολόγηση της λύσης, επανασχεδιασμός). Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν παιγνιώδεις δράσεις και σύγχρονες στρατηγικές – ρουτίνες σκέψης [βλέπω-σκέφτομαι-αναρωτιέμαι, ερωταποκρίσεις, τι σε κάνει να το λες; δημιουργικές συγκρίσεις, καταιγισμός ιδεών].
Το Σχέδιο Δράσης Σχολικής Μονάδας, θα υλοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο και από τα δύο τμήματα (με μικρές προσαρμογές στις ανάγκες των νηπίων του κάθε τμήματος).

Εργαστήρια Δεξιοτήτων ανά θεματικό κύκλο:
1ος θεματικός κύκλος: Ζω καλύτερα – Ευ ζην
1ο & 2ο τμήμα: Θέμα «Διατροφή» Τίτλος: «Οι ντέντεκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό»
Βασικοί στόχοι:
• καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
• γνωριμία των πιο σημαντικών ομάδων τροφών, της έννοιας της ισορροπημένης διατροφής και της σημασίας της για τη ζωή μας.
• ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
• συνειδητοποίηση του πόσο καλό κάνει η άσκηση στο σώμα και το μυαλό.
Διάρκεια: περίπου 7 εβδομάδες (5 έως 7 εργαστήρια των 2 ή 3 ωρών την εβδομάδα). Περίοδος υλοποίησης: Οκτώβριος – Νοέμβριος

3ος θεματικός κύκλος: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ –
Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη
1ο & 2ο τμήμα: Θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Συμπερίληψη»
Τίτλος: «Νηπίων παιδεία το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία»
Βασικοί στόχοι:
• καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
• οργάνωση δραστηριοτήτων που θα ενισχύουν τη συνεργασία και το κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης μέσα στην τάξη.
• υιοθέτηση αξιών και προτύπων σεβασμού και συνεργασίας.
Διάρκεια: περίπου 7 εβδομάδες (5 έως 7 εργαστήρια των 2 ή 3 ωρών την εβδομάδα). Περίοδος υλοποίησης: Δεκέμβριος-Ιανουάριος

4ος θεματικός κύκλος: Δημιουργώ και Καινοτομώ –
Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία
1ο & 2ο τμήμα: Θέμα: STE(A)Μ
Τίτλος: «STE(A)M Και η Γη γυρίζει».
Βασικοί στόχοι:
• καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους 21ου αιώνα.
• ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακού εγγραμματισμού.
• Γνωριμία με το επάγγελμα του αστροναύτη.
• δημιουργία κατασκευών που θα αναδεικνύουν τις ιδιότητες της Γης(περιστροφή-βαρύτητα).
Διάρκεια: περίπου 7 εβδομάδες (5 έως 7 εργαστήρια των 2 ή 3 ωρών την εβδομάδα). Περίοδος υλοποίησης: Φεβρουάριος-Μάρτιος

2ος θεματικός κύκλος: Φροντίζω το περιβάλλον
1ο & 2ο τμήμα: Θέμα «Οικολογική Συνείδηση»
Τίτλος: «Θάλα-sos-α χωρίς πλαστικά»
Βασικοί στόχοι:
• καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
• γνωριμία με τα κυριότερα ζώα της θάλασσας που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα καθώς και οι κίνδυνοι, από τους οποίους απειλούνται.
• δημιουργία «πρωτοτύπων».
• αξιολόγηση των σταδίων της λύσης του προβλήματος.
Διάρκεια: περίπου 7 εβδομάδες (5 έως 7 εργαστήρια των 2 ή 3 ωρών την εβδομάδα). Περίοδος υλοποίησης: Απρίλιος-Μάιος

Εφαρμογή EduPass – Οπτικοποιημένες οδηγίες για γονείς και κηδεμόνες



Λήψη αρχείου

Πηγή: alfavita

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.