“ProW” Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+ KA3

Το Έργο «Προώθηση της ευημερίας των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης της θετικής συμπεριφοράς στην Αγωγή Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» (ProW) στοχεύει στη δημιουργία ενός σχολικού πλαισίου που θα προωθεί την ενιαία εκπαίδευση, τη δημιουργία μιας θετικής σχολικής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς,  με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας των παιδαγωγών και του γενικότερου σχολικού κλίματος.

Οι αξίες που επιλέχθηκαν για να δουλευτούν είναι: η Ευγένεια και ο Σεβασμός.

Σε σχέση με τον Σεβασμό, επικεντρωθήκαμε στην «ενεργητική ακρόαση, βλέπω και ακούω τον ομιλητή, σκέφτομαι αυτά που λέει, σηκώνω το χέρι, περιμένω την σειρά μου και μετά μιλάω.

Σε σχέση με την Ευγένεια δώσαμε έμφαση στην ένταση της φωνής (μιλάω χαμηλόφωνα) και χρησιμοποιώ ευγενικές (μαγικές λέξεις).

Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε  ψηφιακό υλικό (ψηφιακά παιχνίδια και βίντεο).

Το υλικό χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και την διάχυση του προγράμματος στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

1η ΑΞΙΑ : ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Οι καρτέλες που αφορούσαν την αξία του Σεβασμού χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία του  παρακάτω βίντεο  https://youtu.be/UXFIgk_wruY 

 

Στην συνέχεια στα πλαίσια της εμπέδωσης της συγκεκριμένης αξίας δημιουργήθηκε το

παρακάτω παιχνίδι https://learningapps.org/watch?v=p71xxbswn23, όπου τα νήπια έπρεπε να τοποθετήσουν τις καρτέλες στη σωστή σειρά.

2η ΑΞΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΑ

Στην συνέχεια στα πλαίσια της εμπέδωσης της συγκεκριμένης αξίας δημιουργήθηκε το

παρακάτω παιχνίδι https://learningapps.org/watch?v=p1i0w5jj323

όπου οι μαθητές  πρέπει να ανακαλύψουν τα σωστά ζευγάρια των εικόνων χρησιμοποιώντας ως κριτήριο την ένταση της φωνής και τον χώρο ή την συνθήκη που την χρησιμοποιούμε.

ΠΑΙΔΙΩΝΜια μολυβοθήκη και ένα μολύβι με το λογότυπο του προγράμματος δόθηκε ως θετική ανατροφοδότηση στα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό