Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας
Διαβάσαμε το βιβλίο “Ο Νταής του σχολικού”, έγινε ανάλυση της ιστορίας και ειπώθηκαν έννοιες όπως: λεκτική βία, σωματική βία, εκβιασμός ,θύμα, θύτης, παρατηρητές.
Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες με σκοπό να παρατηρήσουν κάποιες εικόνες με διάφορες μορφές βίας.
Ο στόχος ήταν να εντοπίσουν ποια μορφή βίας απεικονίζουν, πώς νιώθουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν, ποιο ρόλο παίζει ο καθένας (θύτης, θύμα, παρατηρητής)
Αφού συζητήσουν και βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τα παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους.
Έπειτα τα ίδια τα παιδιά με την ομάδα τους δίνουν λύση στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού βίας και τη ζωγραφίζουν.

Έπειτα αναπαριστούν τα ίδια τις εικόνες και παίζουμε κι άλλες αυτοσχέδιες ιστορίες, όπου τα παιδιά εναλλάσσονται στους ρόλους του θύματος, θύτη και παρατηρητή.
Τέλος, με μια αφίσα περνούν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας.
Χώρος στη βιβλιοθήκη, όπου τα παιδιά μπορούν να ξεφυλλίσουν βιβλία, που αφορούν τον εκφοβισμό











