Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/ τριες  της Α/θμιας Εκπαίδευσης

rsz mak 1
Map Banner main
logo iep
Screenshot 6
αρχείο λήψης

Ιστορικό

European Radio Logo

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Σκακιστική άσκηση

Οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/ τριες  της Α/θμιας Εκπαίδευσης

Οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/ τριες  της Α/θμιας Εκπαίδευσης,σύμφωνα με την υπ,αριθμ΄121802/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας κατά το σχολικό έτος 2020-21

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία μαθητών –μαθητριών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία είναι δυνατό οι σχολικές μονάδες να παρέχουν σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η διάρκεια του εξ αποστάσεως μαθήματος συνιστάται να είναι από 30 έως και 45 λεπτά, ενώ ο αριθμός μαθητών/τριών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό φυσικού τμήματος που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η σύγχρονη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση παρέχεται στις παρακάτω περιπτώσεις

(α) Στους μαθητές/τριες τμημάτων σχολικών μονάδων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

(β) Στους μαθητές/τριες τμημάτων σχολικών μονάδων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που λειτουργούν κανονικά, ήτοι δεν τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, οι οποίοι δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς:

(i) ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου του άρθρου 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ΄) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών,

(ii) συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19,

(iii) νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19

(iv) έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

Παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου αν το παιδί σας εμπίπτει στις παραπάνω περιπτώσεις.

 

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Τζιάλλα Παναγιώτα

 

 

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ώρα είναι…

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

6 Μαρτίου:Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

οχι στη βια

Bravo schools

Ετικέτα ποιότητας για το σχολείο μας

Ετικέτα ποιότητας για το σχολείο μας

Ετικέτα ποιότητας για το σχολείο μας

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: 3ος Στόχος Καλή υγεία και ευημερία!

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς