Αρχική » Χωρίς κατηγορία » “Η πόλη που ονειρεύομαι” , από τους μικρούς μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων!

Η ώρα είναι…

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ιστορικό

ΜΟΥΣΙΚΗ

European Radio Logo

Translate

Σκακιστική άσκηση

Συντάκτες ιστολογίου

 • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 • “Η πόλη που ονειρεύομαι” , από τους μικρούς μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων!

  new-panellhnios

   

  Το 2ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων με τα παιδιά και  τις νηπιαγωγούς του , στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα ”Η πόλη που ονειρεύομαι”.

  Η ρομποτική θεωρείται η νέα τάση βιωματικής μάθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι ένα εργαλείο διδακτικής προσέγγισης μαθημάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες της πληροφορικής, της μηχανικής και της τέχνης. Συμβάλει στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης, της δημιουργικότητας, του πειραματισμού και άλλων δεξιοτήτων. Δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν με ελκυστικό τρόπο διάφορα γνωστικά πεδία (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική) και συμβάλει ταυτόχρονα στην αλγοριθμική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό.

  Το παιχνίδι του Νηπιαγωγείου έχει στόχο να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να σκεφτούν, για πρώτη φορά, με αλγοριθμικό τρόπο. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ηλικιακές τους ανάγκες και συγκεκριμένα να τα βοηθάει:
  ● Να αναπαριστούν τις ιδέες και τις γνώσεις τους μέσα από την επίλυση ενός προβλήματος
  ● Να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της δημιουργίας αλγορίθμου, τον έλεγχο και την εκτέλεση αυτού, καθώς και την εκσφαλμάτωσή του.
  ● Να αξιοποιήσουν έννοιες κατεύθυνσης και προσανατολισμού στο χώρο (δεξιά, αριστερά…)

  ● Να μάθουν κάνοντας (learning by doing) και λαμβάνοντας ανατροφοδότηση σε ζωντανό χρόνο, σχετικά με το πώς, οι εντολές που δημιουργούν, καθοδηγούν ένα ρομπότ και βοηθούν στη συνέχιση μίας ιστορίας.
  ● Να εμπλακούν σε μία δραστηριότητα που περιλαμβάνει όλο το σώμα.
  ● Να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους, καθώς επίσης με ενήλικες.

  Είμαστε οι Robinhoods από τα Ιωάννινα και με καμάρι σας παρουσιάζουμε πως ονειρευόμαστε την έξυπνη πόλη μας!!! Τα παιδιά κατασκεύασαν μακέτα και μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής μας δείχνουν πως φαντάζονται την πόλη τους στο μέλλον!!

  Οι αυριανοί πολίτες!

   


  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Άνοιγμα μενού
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς