Ο θίασος Καραμπόλα μαγειρεύει ” Μία πετρόσουπα”

Σύμφωνα με το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Προσχολικής Αγωγής η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο της προσχολικής αγωγής και προϋπόθεση για την ανταπόκριση του παιδιού στα διάφορα μαθησιακά ερεθίσματα. Αντανακλά την αναγκαιότητα μιας ολιστικής οπτικής στην αντιμετώπιση του παιδιού και αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας, ενός ατόμου, δηλαδή, που λειτουργεί ικανοποιητικά ως προς τις προσωπικές του ανάγκες και τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

Η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών των νηπίων μπορεί να ενισχυθεί με στοχευμένες δραστηριότητες και την παροχή κατάλληλων ερεθισμάτων.

Η ενίσχυση της προσωπικής & κοινωνικής ανάπτυξης τους επιτρέπει να: αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως ένα άτομο ξεχωριστό με ιδιαίτερες ικανότητες και αξία  λειτουργούν με σχετική αυτονομία  αποδέχονται τα συναισθήματα τους και να ελέγχουν τον τρόπο έκφρασης τους  αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να επιλύουν συγκρούσεις  σέβονται τους άλλους και τους κανόνες της ομάδας  αντιλαμβάνονται και να κατανοούν τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων  επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τους άλλους.

Στα πλαίσια της  μαθησιακής περιοχής “Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη” και των ερεθισμάτων που δύναται να παρέχει το νηπιαγωγείο στα παιδιά για την ανάπτυξη της, επιλέξαμε να παρακολουθήσουν μια “διαφορετική” καλλιτεχνική εκπαιδευτική παράσταση με ζωντανή μουσική και χειροποίητες επιτραπέζιες κούκλες και μαρότες του θιάσου Καραμπόλα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό παραμύθι της Πορτογαλίας με τίτλο “Μια πετρόσουπα” που διαπραγματεύεται θέματα ευαίσθητα και ανθρώπινα όπως η δύναμη, η προσφορά και το μοίρασμα.

image00008

image00006 image00005 image00004 image00003 image00001 image00002

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-2023 Ροδος πετροσουπα



Λήψη αρχείου

 

 

 

Σχετικά με 2ο 4/θέσιο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ- ΠΕΡΔΙΚΑΚΕΙΟ

Περδικάκειο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.