Δωρεά βιβλίων από το Library4all

Το Library4all είναι μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.

Από το 2013 μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 56.400 βιβλία σε 1.352 βιβλιοθήκες σχολείων στην Ελλάδα, αλλά και σε ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

Παρακολουθώντας λοιπόν το σπουδαίο τους έργο και την ανιδιοτελή προσφορά τους στον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών, τη περσινή σχολική χρονιά αιτηθήκαμε και εμείς στο Library4all τη δωρεά-χορηγία βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου μας .Λαμβάνοντας το αίτημα μας, μας ενημέρωσαν άμεσα ότι αυτό θα ικανοποιηθεί και το συντομότερο δυνατό θα παραλάβουμε και εμείς το δικό μας πακέτο.

Η φετινή σχολική χρονιά λοιπόν ξεκίνησε με την πιο ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά καθώς στις 21 Σεπτεμβρίου παραλάβαμε και εμείς το δικό μας δέμα με 22 υπέροχα βιβλία για τους μικρούς μας μαθητές!

Θέλοντας να ευχαριστήσουμε το Library4all στείλαμε το δικό μας μήνυμα
“Αγαπητό library4all με μεγάλη χαρά παραλάβαμε το δικό μας πακέτο με τα υπέροχα βιβλία που μας στείλατε! Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική δωρεά σας και σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας!
Επιπλέον ευχαριστούμε πολύ την Αθηναϊκή Μεταφορική που ανέλαβε τα έξοδα αποστολής! Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Γουμένισσας”

IMG 20220923 183246

IMG 20220923 183308

AirBrush 20220923162133

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν, εάν δεν έχουν ήδη αποκτήσει, να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (https://www.sch.gr/services) .

Η δημιουργία λογαριασμού για τους μαθητές μπορεί να γίνει από τον γονέα/κηδεμόνα με την παρακάτω διαδικασία:

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα https://register.sch.gr/students. Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας. Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει ο γονέας ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/ students/docs20/Students RegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή. Οι γονείς /κηδεμόνες που δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας και το Σύλλογο Γυναικών ΕΥΚΡΑΝΤΗ διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί» στο Πολύκαστρο. Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου. Το σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-5 χρονών και είναι κάτοικοι Δήμου Παιονίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου κάθε Τρίτη, ώρες 17:30-19:30. Ξεκινούν στις 11 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε φόρμα συμμετοχής εδώ
https://forms.gle/nqTYKVNFfxCdBKQA8

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://kpnireas.gr/?p=1786

 

Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης



Λήψη αρχείου